Đoković na Vimbldonu osvojio 20. grend slem 1EPA-EFE/STEVE PASTON / POOL

Novak Đoković je dvadesetostruki grend slem šampion. Srpski teniser je osvojio titulu na Vimbldonu pošto je u finalu najelitnijeg turnira savladao Italijana Matea Beretinija 6:7 (4), 6:4, 6:4, 6:3.

Đoković je prigrlio 20. grend slem pehar, čime se izjednačio sa Rodžerom Federerom i Rafaelom Nadalom na vrhu večite rang liste. Srbin sada u svom posedu ima dva najvažnija rekorda – po broju trofeja sa najvećih turnira i po broju sedmica na prvom mestu ATP liste, javlja Sport Klub.

Đoković je trijumfovao u Londonu šesti put u karijeri.

Ostvario je 21. uzastopnu pobedu na terenima Ol Ingland kluba i 21. u nizu na grend slemovima ove sezone.

Đoković nastavlja pohod ka kalendarskom grend slemu – aktuelnom šampionu Australijan Opena, Rolan Garosa i Vimbldona, nedostaje još US Open.

Đoković: Pobeda na Vimbldonu najveći san

„Pobediti na Vimbldonu je uvek bio najveći san. To sam rekao mnogo puta. Ponavljam stalno, moram da podsećam sebe. Ovo je zadovoljstvo, uživati u nečem ovakvom. Kada sam imao sedam godina pravio sam ovaj trofej kod kuće, a danas stojim sa šestim Vimbldonom“, izjavio je Đoković nakon pobede.

Osvrnuo se i na podatak da se izjednačio sa Federerom i Nadalom u broju Grend slem titula.

„Niko od nas trojice neće da stane. Spomenuo sam ovo ranije mnogo puta. Moram da im odam velikom priznanje, oni su legende, dva najvažnija igrača sa kojima sam se susreo i razlog zašto sam ja danas ono što jesam. Pomogli su mi i ukazali šta moram da radim da bih stigao do ovde. Gubio sam tri, četiri godine od njih dvojice i onda se nešto promenilo 2010, 2011. i prethodnih 10 godina je onda bilo neverovatno“, rekao je srpski teniser.

Beretini: Novak je bio bolji, jer je veliki šampion

Italijanski teniser izjavio da je igrao tek prvo finale u karijeri na najvećim turnirima i da se nada da neće biti i poslednje.

„Neverovatan osećaj, ne mogu da podnesem to trenutno. Novak je bio bolji, jer je veliki šampion. Piše istoriju ovog sporta i zaslužuje sve čestitke“, naveo je Beretini.

Federer čestitao Đokoviću na pobedi

Teniser Rodžer Federer je nakon finala Vimbldona na tviteru čestitao Novaku Đokoviću na uspehu koji je postigao.

„Čestitam Novače na tvom 20. grend slemu. Ponosan sam što imam priliku da igram u specijalnoj eri teniskih šampiona. Odlična igra, svaka čast“, poručio je Federer.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari