Đoković najbolji sportista Evrope 1Foto: EPA-EFE/Ian Langsdon

Novak Đoković osvojio je prvo mesto u izboru za najboljeg sportistu Evrope 2018. godine koji je organizovala Poljska novinska agencija (PAP), a u glasanju su učestvovale 23 evropske novinske agencije.

Đokoviću, koji je ove godine osvojio Vimbldon i US Open, vrativši se na prvo mesto ATP liste, titula najboljeg sportiste Evrope pripala je sa 145 bodova, na drugom mestu je kapiten fudbalske reprezentacije Hrvatske Luka Modrić sa 132, a treći je svetski prvak u Formuli 1 Britanac Luis Hamilton sa 114 bodova.

Najboljeg sportistu Evrope poljska agencija PAP bira već šest decenija – od 1958. godine, a u ovogodišnjem izboru učestvovale su AFP (Francuska), AGERPRES (Rumunjska), ANP (Holandija), APA (Austrija), Anadolu Ajansi (Turska), ATA (Albanija), BELGA (Belgija), BTA (Bugarska), CTK (Češka), DPA (Nemačka), EFE (Španija), ELTA (Litvanija), HINA (Hrvatska), LETA (Litvanija), LUSA (Portugalij), MOLDPRES (Moldavija), MTI (Mađarska), STA (Slovenija), TANJUG (Srbija), TASS (Rusija), TASR (Slovačka) i UKRINFORM (Ukrajina), objavila je Hina. (

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari