Đoković nakon pobede na startu turnira u Astani: Prikazao sam sjajnu partiju, igram sa velikim samopouzdanjem 1Foto: EPA-EFE/ABIR SULTAN

Srpski teniser Novak Đoković rekao je posle pobede nad Kristijanom Garidom (6:1, 6:1) u prvom kolu turnira u Astani da je veoma zadovoljan onim što je prikazao u duelu sa Čileancem.

Đoković je do trećeg trijumfa u isto toliko međusobnih duela sa Garidom došao nakon dominantne partije, o čemu govori i podatak da je meč trajao samo 61 minut.

„Od početka do kraja bila je to sjajna igra. Na ovom turniru su drugačiji uslovi nego u Tel Avivu, prvi je meč, čekaš da vidiš kako ćeš da se privikneš, ali to sam uradio zaista sjajno. Jednostavno, koristio sam svaku priliku koja mi se ukazala“, rekao je Đoković.

Đoković se osvrnuo i na to što su nekih tenisera istakli da im je trebalo puno vremena da se priviknu na specifičnu podlogu na kojoj se igra turnir u glavnom gradu Kazahstana.

„Mogu da govorim samo u svoje ime. Imao sam sreće da sam tokom čitave karijere uspevao da se brzo priviknem na različite uslove. Mislim da mi je to pomoglo i danas, znao sam šta treba da radim. Osvojiti turnir i izgubiti u finalu ili polufinalu pravi veliku razliku, mentalno pre svega. Ušao sam u ovaj turnir motivisan, sa velikim samopouzdanjem i ubeđenjem, sve mi je pomoglo da se vrlo brzo priviknem“, izjavio je srpski teniser.

Đoković u drugom kolu igra protiv Holanđanina Botika van de Zandšulpa, 34. tenisera na ATP listi.

Meč je na programu sutra (14.00), a direktan televizijski prenos možete pratiti na Sport klub 1.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari