Đoković pobedio Hurkača, ali nije obezbedio plasman u polufinale Završnog mastersa 1Foto: EPA-EFE/Alessandro Di Marco

Srpski teniser Novak Đoković pobedio je Roberta Hurkača sa 7:6, 4:6, 6:1 u trećem kolu „Zelene grupe“ Završnog mastersa u Torinu, ali još uvek nije obezbedio plasman u polufinale zato što je izgubio set u duelu sa Poljakom.

Za prolazak među četiri najbolja Đokoviću je neophodno da u drugom duelu (21.00) ove grupe Janik Siner pobedi Holgera Runea, a u suprotnom, u polufinale idu Italijan i Danac.

U prvom setu meča između Đokovića i Hurkača nije bilo puno uzbuđenja, jer su obojica tenisera odlično servirali i nisu dozvolili protivniku priliku za brejk.

U taj-brejku srpski teniser je pročitao servis Poljaka i vrlo brzo stigao do prednosti od 6:0, a protivniku je do kraja prepustio samo jedan poen.

Novak je odlično počeo drugi set i delovalo je da sve drži u svojim rukama, ali je u petom gemu srušio sve dobro što je do tada uradio.

Hurkač je počeo da vraća servise i pravo ni iz čega je stigao do tri vezane brejk lopte. Đoković mu prvom duplom greškom olakšava posao i Poljak dolazi do brejka za 3:2.

Jedinu šansu da se vrati u set imao je u osmom gemu, kada je stigao do dve vezane brejk lopte. A onda je Hurkač ispalio tri asa i forhend viner za 5:3. Lako je osvojio deseti gem, uzeo drugi set i od tog trenutka sudbina srpskog tenisera na ovom turniru više nije bila u njegovim rukama.

U trećem setu, koji nije imao nikakav značaj za plasman u polufinale, Novak je napravio prvi brejk u meču u četvrtom gemu i bez mnogo problema stigao do pobede.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari