Đoković pobedio Iznera na završnom turniru u Londonu 1Foto: EPA-EFE/FACUNDO ARRIZABALAGA

Novak Đoković je rutinski savladao Džona Iznera u prvom kolu Završnog mastersa u Londonu 2:0 (6:4, 6:3), posle samo jednog časa i 14 minuta igre. To je bila njegova šesta uzastopna pobeda nad Amerikancem, ukupno deveta u 11 mečeva.

rava je retkost da server-bombarder kao što je Izner nije uspeo da izbori nijedan taj-brejk, od samog početka bio je pod pritiskom, Đoković je propustio brejk prilike u prvom i drugom servis gemu protivnika, ali je u trećem prigrabio šansu. Izner nije delovao toliko siguran u svoj početni udarac, s druge strane Đoković je strpljivo čekao svoje šanse i dočekao ih.

Jedan brejk bio je dovoljan do kraja prvog seta, Izner je odmah posle imao 0:30, ali je Novak Đoković problem rešio servisima. Inače je ceo meč sjajno servirao, što mu je ostavljalo dovoljno energije da napada početni udarac Iznera. U drugom setu Izner je ubacivao skoro svaki prvi servis, ali je i Đoković u svojim gemovima bio perfektan, vezao je čak četiri bez izgubljenog poena. Kad je u sedmom gemu napravio brejk, Izner se predao, do kraja je na terenu postojao samo Novak i rutinski priveo meč kraju uz minimalnu potrošnju energije.

„Sjajno je vratiti se u O2 arenu, ovo je srećno mesto za mene, imao sam mnogo uspeha ovde. Nedostajao mi je ovaj turnir prošle godine, morao sam da propustim zbog povrede, ali skoro da sam uživao u vremenu koje sam imao za sebe. Ovo je zaista jedna od najvećih scena u tenisu i mnogo mi je drago što sam ovde“, rekao je posle pobede Đoković.

On je dodao da je odradio dobar posao protiv Iznera i da je u svakom trenutku „bio na pravom mestu u pravom trenutku“. Đokovića, koji u Londonu juri šestu titulu na završnim turnirima sezone, očekuju još dva duela u grupi – protiv Aleksandera Zvereva i Marina Čilića, u sredu i u petak.

Zverev bolji od Čilića u dva taj-brejka

Aleksander Zverev je u neizvesnom prvom duelu grupe „Guga Kirten“ savladao Marina Čilića, i to posle dva taj-brejka i dva sata i devet minuta igre – 7:6 (7:5), 7:6 (7:1). Oba tenisera napravila su po brejk u svakom setu, ali je oba odlučio taj-brejk. Zverev je imao priliku da ranije okonča duel, jer je u drugom setu pri vođstvu 5:4 na servis Čilića imao meč loptu, ali je Hrvat uspeo da se spasi iz nezgodne situacije i produži meč, ali samo na kratko.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari