Đoković poklonio pobedu Runeu u finalu mastersa u Parizu 1Foto: EPA-EFE/CHRISTOPHE PETIT TESSON

Novak Đoković nije uspeo da odbrani trofej na mastersu u Parizu jer je u finalnom meču izgubio od Danca Holgera Runea sa 3:6, 6:3, 7:5.

Đoković je u duelu sa talentovanim Dancem rutinski stigao do prvog seta, nakon što oduzeo servis protivniku u četvrtom gemu, a zatim tu prednost sačuvao do kraja.

Ključni trenutak meča desio se u prvom gemu drugog seta. Đoković je imao tri brejk lopte, ali je svojim greškama dozvolio Dancu da izjednači, ali i da uključi publiku u meč.

Kao i u polufinalu protiv Cicipasa, prisutni u dvorani „Bersi“ jedva su dočekali da stanu na stranu autsajdera i Rune je zahvaljujući tome već u narednom gemu, na servis Đokovića stigao do prvog brejka i vođstva od 2:0.

Odmah potom je poveo sa 3:0 i bilo je očigledno da je srpski teniser u krizi, pre svega zbog nervoze i pada koncentracije.

Kao i Đoković u prvom setu, Rune je u drugom sačuvao brejk prednosti i stigao do izjednačenja.

Na početku odlučujućeg dela igre bilo je očigledno da Đoković ima i problema sa levom nogom, jer je svaku pauzu između gemova koristio da bi istezao mišiće.

U četvrtom gemu oduzeo je servis Runeu, poveo sa 3:1, da bi u narednom napravio nekoliko nekarakterističnih grešaka i propustio priliku da povede sa 4:1.

Tog trenutka bilo je jasno da će Đokoviću biti neophodno da ponovo povrati koncentraciju i samopouzdanje kako bi došao do pobede.

Ipak, ovog puta mu to nije pošlo za rukom, jer je kod rezultata 5:5 dozvolio rivalu da osvoji četiri poena za redom i napravi brejk.

Omah potom Danac je servirao za pobedu. Đoković je imao čak šest lopti za izjednačenje, međutim propustio je sve prilike i Rune je tako stigao do najveće pobede u karijeri.

Ovo je bio prvi Đokovićev poraz posle serije od 20. pobeda i prvo izgubljeno finale posle tri trijumfa u Vimbldonu, Tel Avivu i Astani.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari