"To ste uradili zbog pravoslavnog Božića": Australijanci se izvinili Đokoviću posle meča sa Šapovalovim 1Foto: EPA-EFE/MATT TURNER

Srpski teniser Novak Đoković pobedio je Denisa Šapovalova sa 6:3, 6:4 u četvrtfinalu turnira u Adelejdu, a posle meča zahvalio se svojim navijačima.

„Hvala svima koji ste došli večeras, bila je sjajna atmosfera. Odlična podrška za obojicu, vi uvek napravite sve spektakularno za nas igrače, hvala vam za energiju. Mislim da konačan rezultat ne daje pravu sliku onoga šta se desilo na terenu. Bio je neizvestan meč, skoro dva seta. Prvi set je bio iscrupljuć za obojicu, gurali smo jedan drugog do limita. Imali smo mnogo dugih razmena, a onda je napravio grešku. U drugom setu sam ostao psihički miran i odigrao sam svoj najbolji tenis“, rekao je Đoković.

Pri rezultatu 2:1 u prvom setu usledio je vatromet koji je trajao osam minuta.

„Verovatno je bilo zbog pravoslavnog Božića“, rekao je Đoković na engleskom, a onda poručio na srpskom: „Srećno svima Badnje veče koji slave.“

Srpski teniser pozdravio je publiku.

„Ponosan sam, zahvalan. Deluje kao da igram kod kuće“.

On se potom osvrnuo i na sutrašnji duel sa Danilom Medvedevim.

„Ne verujem da će biti mnogo kratkih poena iako, serviramo dobro. Kada igrate protiv Danila morate da bude spremni na težak meč, mentalno i fizički. On je bivši broj jedan na svetu, neko koga jako poštujem“, izjavio je Đoković posle meča sa Šapovalovim.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari