Đoković preko Šardija u trećem kolu Mastersa u Šangaju 1Foto: EPA-EFE/NEIL HALL (Arhiva)

Novak Đoković je i dalje nepremostiva prepreka za Žeremija Šardija. Srpski teniser je u drugom kolu Mastersa u Šangaju savladao Francuza sa 2:0 (6:3, 7:5) što je njegova 12. pobeda nad Šardijem u 12 međusobnih mečeva.

Pritom je oborio jedan nesvakidašnji rekord – dobio je 28. uzastopni set u duelima sa Šardijem, što je najduži niz protiv nekog rivala u istoriji tenisa. Đoković će u trećem kolu igrati protiv pobednika meča Marko Čekinato – Hjeon Čung, koji je na programu sutra.

Novaku je za pobedu u prvom setu trebalo tek 34 minuta. Šardi se nekako držao do rezultata 2:2, ali kada je Đoković napravio brejk i poveo sa 3:2 već je bilo jasno ko će izaći kao pobednik ovog seta. Nije Francuz klonuo duhom, nastavio je da agresivno igra na svoj servis, ali više od još jednog osvojenog gema nije uspeo da ostvari. Novak je bio u potpunosti fokusiran sve vreme i gemove na svoj servis je dobijalo sa lakoćom, te je 6:3 u prvom setu bilo pravi odraz stanja na terenu.

Drugi set doneo je više neizvesnosti i veću borbu. Sve do 5:5 ni jedan od igrača nije uspeo da napravi brejk, pa je delovalo kao da će set otići u taj-brejk. Međutim, Đoković je u ključnim momentima poveo s 6:5 na svoj servis, a potom i da osvoji gem na servis Šardija, odnosno da posle druge meč lopte stavi tačku na pobedu (7:5) posle 82 minuta igre.

Zanimljivo je da je meč u Šangaju kasnio deset minuta zbog toga što je sudija zatražio da se usled mogućnosti da će pasti kiša zatvori krov. Đoković je kao i svake godine dobio aplauz oduševljenje publike čim je izašao na teren. Kineski navijači bodrili su srpskog tenisera tokom celog meča, a Francuz je čak povremeno dobijao i zvižduke.

Edmund bolji od Krajinovića

Filip Krajinović je završio takmičenje u Šangaju već u prvom kolu. Srpski teniser poražen je od Britanca Kajla Edmunda 0:2 (5:7, 3:6). Naredni rival Edmunda biće Andreas Sepi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari