Đoković propušta i Masters u Montrealu? 1Novak Đoković sa trofejom pobednika Mastersa u Montrealu 2007. godine. Foto: EPA

Direktor Otvorenog prvenstva Kanade u tenisu Ežen Lapijer izjavio je da Novak Đoković neće moći da nastupa na ovom turniru ukoliko se propisi u vezi sa virusom korone u ovoj zemlji ne izmene.

Nakon što nije mogao da nastupa na ovonedeljnom Mastersu u Indijen Velsu, a neće biti učesnik ni Mastersa u Majamiju naredne sedmice, čini se da Đoković neće moći da igra ni na turniru u Montrealu, koji je takođe iz T-1000 serije.

Srpski teniser ove sezone nastupao je na Otvorenom prvenstvu Katara u februaru, a trebalo bi da se pojavi i na Otvorenom prvenstvu Srbije, potom Mastersu u Monte Karlu i, krajem maja na Rolan Garosu.

Međutim, mogao bi da propusti Otvoreno prvenstvo Kanade (od 8. do 14. avgusta) u Montrealu ukoliko se ne promene pravila po kojima strani državljani moraju da budu potpuno vakcinisani da bi ušli u Kanadu.

„Ne žurimo sa odlukom. Uzimamo u obzir sve varijante – ako se situacija sa kovidom poboljša, ako se situacija pogorša, ili bilo šta drugo“, rekao je Lapijer za Le Žurnal De Montreal.

„Da se turnir igra danas, bilo bi nemoguće da Novak dođe u Kanadu i učestvuje na turniru. Tako da ćemo sačekati“, izjavio je direktor Mastersa u Montrealu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari