Đoković propustio US Open jer nije vakcinisan dok migranti ulaze u SAD neometano bez kovid potvrda 1Foto: EPA-EFE/ JASON SZENES

Novak Đoković ne učestvuje na ovogodišnjem US Openu zbog toga što nije vakcinisan protiv kovida 19, dok brojni migranti ulaze u SAD bez ikakvih testova na korona virus, saznaje se nakon konferencije za štampu Karin Žan Pjer, sekretara za štampu Bele kuće.

Bela kuća je zaobišla pitanje zašto nastavlja da pušta netestirane i nevakcinisane ilegalne imigrante u Sjedinjene Države, dok teniskoj zvezdi Novaku Đokoviću nije dozvoljeno da učestvuje na ovogodišnjem Otvorenom prvenstvu SAD.

Dopisnik Foks Njuza Piter Dusi pitao je Bajdenovu administraciju o paradoksu tokom brifinga u ponedeljak.

„Kako to da je migrantima dozvoljeno da uđu u ovu zemlju nevakcinisani, a teniserima svetske klase ne?“, pitao je sekretaricu za štampu Bele kuće Karin Žan Pjer.

„Vlada SAD ne može da razgovara o detaljima pojedinačnih slučajeva viza. Zbog privatnosti, SAD takođe ne komentarišu medicinske informacije pojedinačnih putnika koje se odnose na ovog tenisera“, odgovorila je ona.

Dusi je dalje pritiskao Žan-Pjera primedbama na ovu stvar.

„Neko nevakcinisan dođe avionom, kažete da to nije u redu. Neko nevakcinisan ušeta u Teksas ili Arizonu i sme da ostane?“, nastavio je Dusi.

„To ne funkcioniše tako… Nije da neko tek tako može da pređe granicu“, branila se ona.

„Upravo to se dešava“, odgovorio je Dusi.

„Hiljade ljudi hoda u jednom danu. Neki su uhvaćeni. Desetine hiljada nedeljno njih nisu. To se dešava“, naveo je on.

Žan Pjer je napomenula da je to pitanje za američki Centar za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC), za koji je rekla da ima svoje protokole, ponoviviši novinaru Piteru Dusiju ono što je na konferenciji već u nekoliko navrata napomenula.

„To su dve različite stvari“, završila je raspravu Žan Pjer.

Bajden je ranije ovog meseca bio oštro kritikovan jer nastavlja da dozvoljava puštanje ilegalnih imigranata u pogranične gradove SAD dok broj migranata zaraženih virusom raste za skoro 1000 odsto u nekim pograničnim sektorima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari