Đoković rutinski u drugo kolo Vimbldona 1Foto: EPA-EFE/ANDY RAIN

Novak Đoković je na Vimbldon došao bez takmičarskog meča na travi, ali to mu nije smetalo da za dva sata rutinski u prvom kolu savlada Filipa Kolšrajbera – 2:0 (6:3, 7:5, 6:3).

Nemački teniser je samo u drugom setu uspeo da pruži jači otpor, dok u ostatku meča nije uspevao da uhvati korak za najboljim teniserom sveta.

U prvom setu odmah je na startu viđen brejk Kolšrajbera (0:1) i ribrejk Đokovića (1:1). Brzo je potom Nole napravio novi brejk (3:1) stekavši prednost koja se ispostavila više nego dovoljnom za rutinsko okončanje seta (6:3). Dok je prvi set imao neizvesnost samo na startu, drugi je sve vreme imao takozvanu rezultatsku klackalicu. Kolšrajber je na početku iskoristio pad koncentracije prvog tenisera sveta i pored poena na svoj servis (0:1), odmah napravio brejk (0:2). Međutim, opipljiva prednost Nemca nije dugo trajala jer je Đoković brzo vratio brejk i uspeo da izjednači (2:2). Imao je Srbin pri rezultatu 4:4 tri brejk prilike koje je propustio. Kolšrajber je u tim trenucima pokazao da ume ume da se nosi s pritiskom i zasluženo došao do gema prednosti na svoj servis (4:5). Ipak, Novak je propuštenu priliku uspeo da nadoknadi već pri sledećem servisu Nemca i tako napravi presudni brejk u drugom setu (6:5). Potom je svojim servisom bez greške došao do odlučujuće prednosti 2:0 u setovima. U trećem setu neodumica je trajala samo prvih šest gemova, a kada je Đoković napravio brejk i poveo sa 4:3 bilo je jasno da Kolšrajber nema više snage da mu parira i da je jedino pitanje sa kojim će rezultatom meč biti završen.

– Prvo kolo je uvek nezgodno, a Kolšrajber me je dobio ove sezone u Indijan Velsu. Odliično igra na svim podlogama. Bio je ovo dobar test za mene, ali je bilo prilično teško. Veliko je isksutvo i zadovoljstvo što na ovom turniru sarađujem sa novim trenerom u mom timu sa Goranom Ivaniševićem i nadam se da ćemo dugo raditi zajedno – rekao je Đoković posle meča.

Tipsarević u drugom kolu

Janko Tipsarević je uspeo da izbori plasman u drugo kolo pošto je u pet setova pobedio Japanca Jošihitu Nišiokija – 3:2 (6:4, 6:7, 6:2, 5:7, 6:2). Aleksandra Krunić nije uspela da pruži jači otpor 68. teniserki sveta Karolini Muhovoj – 0:2 (5:7, 2:6). Dušan Lajović je juče igrao protiv Hurberta Hurkača, a rival Miomira Kecmanovića bio je Roberto Karbaljes Baena.

Đere i Krajinović danas na ternu

Laslo Đere danas igra na Vimbldonu protiv 134. tenisera sveta Gvida Andreocija. Đere se sa Argentincem već sastao ove godine, kada ga je pobedio na Indijan Velsu (2:0). Filip Krajinović igra protiv 130. na ATP listi Nemca Filipa Kepnera.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari