Đoković se namučio protiv Kepfera, ali je prošao u polufinale 1Foto:Beta/AP

Najbolji teniser sveta Novak Đoković plasirao se u polufinale Mastersa u Rimu, pošto je danas pobedio Nemca Dominika Kepfera sa 6:3, 4:6, 6:3.

Đoković je, uz mnogo oscilacija u igri, do pobede protiv 97. tenisera stigao posle dva sata i 11.

Srpski teniser će se za plasman u finale boriti sa Norvežaninom Kasperom Rudom koji je posle velike borbe u tri seta eliminisao Italijana Matea Beretinija. Djoković i Rud se do sada nisu sastajali.

Đoković je dominirao na početku meča, dva puta je oduzeo servis Nemcu i poveo sa 4:0.

Usledio je potom pad u Đokovićevoj igri što je Kepfer iskoristio, vratio je oba brejka i smanjio na 4:3. Prvi teniser sveta je trećim brejkom u setu, u osmom gemu, zaustavio nalet Nemca, da bi u narednom iskoristio prvu set loptu.

Srpski teniser je dobro ušao i u drugi set. Poveo je sa 2:0, imao je dve brejk lopte za 3:0, ali je Kepfer uspeo da se odbrani. Nemac je u šestom gemu oduzeo servis Djokoviću za 3:3, zatim je i poveo prvi put na meču, da bi novim brejkom u desetom gemu odveo meč u treći set.

Veliki procenat neiskorišćenih brejk prilika Đoković je dodatno „popravio“ u prvom gemu trećeg seta kada nije iskoristio čak četiri šanse da protivniku odužme servis. Ono što mu tada nije pošlo za rukom, jeste u trećem gemu, da bi pobedu i plasman u svoje 11. polufinale Rima potvrdio brejkom u devetom gemu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari