Đoković se plasirao u finale turnira u Tel Avivu 1 EPA-EFE/ABIR SULTAN

Srpski teniser Novak Đoković plasirao se i finale turnira iz serije 250 u Tel Avivu, pošto je danas u polufinalu pobedio Rusa Romana Safijulina u dva seta, sa 6:1, 7:6 (7:3).

Đokoviću će to biti 127. finale u karijeri, a za 89. titulu sutra će se boriti protiv Hrvata Marina Čilića ili Francuza Konstantina Lesijena.

Duel protiv 104. tenisera sveta, koji je do sada u karijeri odigrao samo 32 meča na ATP turu, jer igao samo na čelendžerima, Novak je počeo furiozno i prvi set je dobio za 21 minut.

U uvodnom setu Đoković je u svoja četiri servis gema izgubio samo tri poena, dok je Safijulin u svoja tri servis gema osvojo osam poena.

Drugi set je neočekivano doneo veliku borbu, jer je ruski teniser zaigrao na sve ili ništa i napadao je svaku lopticu, dok je Đokoviću stao servis i dosta se mučio da osvaja poene.

U devetom gemu je Novak stigao do prve brejk šanse u drugom setu i uspeo je da je realizuje i da povede sa 5:4. Očekivalo se da u narednom gemu završi posao, ali je dozvolio protivniku da vrati brejk.

U taj brejku ipak nije bilo neizvesnosti, jer je Đoković znatno podigao nivo igre, nije napravio nijednu neiznuđenu grešku i bez većih problema je priveo meč kraju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari