Đoković se plasirao u treće kolo Otvorenog prvenstva Amerike 1Foto: AP Photo/Frank Franklin II

Najbolji teniser sveta Novak Đoković plasirao se u treće kolo Otvorenog prvenstva Amerike u Njujorku, pošto je u noći između četvrtka i petka u drugom kolu pobedio Holanđanina Talona Grikspora sa 3:0 – 6:2, 6:3, 6:2.

Za prolazak u osminu finala Đoković će u subotu igrati protiv Japanca Keija Nišikorija, koga je pobeđivao 17 puta u 19 međusobnih susreta.

Novak je meč protiv Grikspora odigrao sigurnije nego u prvom kolu protiv Holgea Runea. Nije imao padova u igri i protivniku nije davao šanse u svojim servis gemovima, a odlično je čitao servise Holanđanina, što mu je omogućilo da napravi šest brejkova, po dva u svakom setu.

Đoković je meč završio sa 32 direktno osvojena poena, 12 više od protivnika, a imao je 20 neiznuđenih grešaka, osam manje od Grikspora, pa je osvojio 90 od 148 poena, koliko je odigrano.

Posebno je impresivan bio Novakov servis, koji mu je u velikoj meri olakšao posao. Imao je 15 asova, posle prvog servisa osvojio je 80 odsto poena, a posle drugog 56 procenata.

U 13 svojih servis gemova Đoković je izgubio samo 19 poena, pa Grikspor ni u jednom trenutku nije uspeo bar da unese malo neizvesnosti u meč.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari