Đoković se u Adelajdu zagreva za Melburn 1Foto: EPA-EFE/ABIR SULTAN

Novak Đoković je objavio raspored turnira u januaru i na njemu su dva australijska.

Devetostruki šampion gren slema u Melburnu sezonu počinje na seriji 250 u Adelejdu, od 2. januara, pa se seli na prvi turnir velike četvorke sredinom meseca, piše Sport Klub.

Ne treba ni isticati kakvo će interesovanje izazvati Novakov povratak u Australiju posle svega što mu se dešavalo ovog januara. Emocije će ponovo uzavreti, a na Đokoviću je da se dobro psihološki pripremi za sve što će ga čekati. Zato je i odlično što je odabrao jedan manji turnir za prvo takmičenje u ovoj zemlji kako bi se što bolje adaptirao.

Novak nikada nije poražen u Adelejdu. Doduše, igrao je samo jednom i tamo osvojio titulu 2007. Sada će konkurencija biti mnogo jača, prijavljeni su Danil Medvedev i Janik Siner, ali i Endi Mari.

Pre puta u Australiju, Nole će igrati na egzibiciji Svetska teniska liga u Dubaiju. Predvodiće ekipu Sokolova i već je poznati njegov raspored.

Dvadesetog decembra će njegov prvi protivnik biti Aleksander Zverev, dan kasnije će rekete ukrstiti sa Nikom Kirjosom, a 23. se sastaje sa Feliksom Ožeom-Alijasimom.

Već po imenima protivnika vidi se da će to biti veoma atraktivno takmičenje, svi rivali su bili prilično uspešni ove godine. Kirjos je finalista Vimbldona, Ože je imao fenomenalan finiš sezone, a jedino je Zverev bio u problemu jer od juna i povrede i predaje u polufinalu Rolan Garosa nije odigrao nijedan meč.

Nole još nije počeo pripreme za narednu sezonu. Odmara se posle trijumfa u Torinu, bio je na finalu Dejvis kupa u Malagi, gde je skoknuo iz obližnje Marbelje gde ima kuću i povremeno živi.

S obzirom da ga prvi meč čeka već za oko tri nedelje, nema sumnje da se neće još dugo odmarati. Veoma naporna sezona, u kojoj je realno ne samo da se vrati na broj 1, nego i da nadmaši rekord Rafaela Nadala u broju gren slem trofeja, zahtevaće ogromne napore.

A Đoković će biti spreman za svaki izazov.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari