Đoković se vratio na mesto "zločina": Mediji u Australiji ispratili dolazak proteranog teniskog vladara Melburna (FOTO) 1EPA-EFE/MATT TURNER

Srpski teniser stigao u grad iz kog je deportovan prošlog 16. januara.

Prošle godine, u ovo vreme, nad glavom Novaka Đokovića visila je sudska odluka o proterivanju iz Australije, kao stranca nevakcinisanog protiv korona virusa, nakon što mu je oduzeto odobreno medicinsko izuzeće, a sada je regularno ušao u Melburn, odakle je deportovan 16. januara 2022. godine.

Posle osvajanja manjeg turnira u Adelejdu, na kraju prošle sedmice, vlasnik 21. grend slem titule, od čega je čak devet podigao na Australijen openu, vratio se na mesto „zločina“. I, naravno, odmah privukao pažnju tamošnjih medija, ali i prolaznika i(li) navijača, koji su se informisali o vremenu njegovog sletanja na aerodrom.

 

„Skoro godinu dana otkako je neslavno deportovan iz Australije, Novak Đoković se vratio u Melburn. Srpska zvezda je danas popodne sletela čarterom iz Adelejda, a viđen je kako potpisuje postere i fotografiše se sa navijačima pre polaska sa aerodroma“, stoji, na primer, u objavi lokalnog 9Vesti Melburn.

Novak Đoković je status teniskog kralja Melburna stekao rekordnim brojem dobijenih finala: 2008, 2011, 2012, 2013, 2015, 2016, 2019. 2020. i 2021. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari