Đoković: Spreman sam za Dejvis kup 1Foto: FoNet/AP

Najbolji srpski teniser Novak Đoković oporavio se od povrede lakta, zbog koje je propustio masters u Majamiju, i kaže da je potpuno spreman za četvrtfinalčni duel Dejvis kupa protiv Španije, koji se za vikend igra u dvorani „Aleksandar Nikolić“.

Imao sam tri treninga od dolaska u Beograd i ne osećam nikakve tegobe. Nema bolova i nadam se da će sve biti u redu, rekao je Đoković.

On je pohvali atmosferu u ekipi i izrazio nadu da će protiv Španije biti nastavljen pobednički niz koji je počeo pobedom protiv Rusije u Nišu.

Svi se nadamo da bi ove godine ponovo mogli da osvojimo “salataru”. Uživanje nam je i velika čast da igramo u Dejvis kupu, jer je to, pored Olimpijskih igara, jedino reprezentativno takmičenje, kazao je Đoković.

Prema njegovim rečima, podloga će svim našim igračima više odgovarati nego ona u Nišu.

Dobili smo ono što smo tražili. Teniski savez je nabavio novu podlogu i loptica odskače onako kako smo tražili. Svi smo maksimalno spremni i fizički možemo da izdržimo napore koji nas čekaju u duelu protiv Španaca, rekao je Đoković.

On je naglasio da mu je žao što je na početku sezone zbog povrede morao da preskoči neke turnire, zbog čega je odigrao veoma malo mečeva.

Nisam, ipak, bio previše razočaran, jer sam vreme proveo sa suprugom i sinom. Najvažnije je da je sada sve dobro, zdrav sam i spreman da igram, kazao je Đoković.

Selektor reprezentacije Srbije Nenad Zimonjić zahvalio je svim igračima što su prihvatili poziv i istakao da bi za njega bio nestvaran uspeh da odmah po preuzimanju funkcije ekipa osvoji Dejvis kup.

To bi bio početak iz snova, veliki uspeh i nešto što je malo ljudi uspelo u istoriji tenisa. Ovi momci i ja smo ponosni što predstavljamo svoju zemlju, rekao je Zimonjić.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari