Đoković sve bliže vrhu na ATP listi 1Foto: EPA-EFE/ TANNEN MAURY

Osvajanjem turnira u Sinsinatiju Novak Đoković je nastavio da se probija ka vrhu ATP liste i sa desetog je dospeo na deobu šestog i sedmog mesta.

Srpski teniser sada ima 4.445 poena, koliko i Hrvat Marin Ćilić, koga je pobedio u polufinalu Sinsinatija, a ima velike šanse da već na US openu preskoči Kevina Andersona i Aleksandra Zvereva, koji mu beže 170, odnosno 400 poena.

Vodeći dvojac Rafael Nadal sa 10.040 i Rodžer Federer sa 7.080 poena u Njujorku su van Đokovićevog dometa, ali ukoliko oni ne budu igrali na vrhunskom nivou nije nemoguće da ih dostigne do kraja sezone, jer ne brani nijedan poen.

Za sada nije poznat Novakov raspored do kraja godine, ali će posle Njujorka verovatno igrati na mastersima u Šangaju i Parizu, kao i na Masters kupu u Londonu, a na ta četiri turnira deli se ukupno 5.500 poena.

Na godišnjoj listi Đoković se posle Sinsinatija probio na treće mesto i već sada je gotovo izvesno da će obezbediti mesto na završnom mastersu u Londonu, gde nastupaju osmorica najboljih u sezoni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari