Đoković svetski prvak za 2018. 1Novak Đoković Foto: Fonet/AP

Novak Đoković i Simona Halep proglašeni su svetskim prvacima za 2018. godinu u izboru Međunrodne teniske federacije (ITF), objavljeno je danas u sedištu ITF.

Titula najboljeg Đokoviću je pripala šesti put u karijeri, dok će Rumunki Halep priznanje biti uručeno po prvi put. Priznanja ITF se, po tradiciji, dodeljuju na svečanoj večeri koja će biti održana 4. juna u Parizu, u vreme održavanja Rolan Garosa, drugog Grend Slem turnira u sezoni.

Posebno sam ponosan na ovo što sam potigao s obzirom na to kroz kakve sam sve fizičke poteškoće prolazio ove godine, iako je deo mene uvek vjerovao da se mogu vratiti na vrh. Drago mi je što se, osvajanjem ove nagrade po šesti put, pridružujem Pitu Samprasu, izjavio je Novak Đoković. Naš najboji teniser svih vremena je 2018. godinu završio na čelu ATP liste, iako je nakon Rolan Garosa pao na 22. poziciju.

Simona Halep je upravo u Parizu osvojila svoju prvu Grand Slam titulu, a u 2018. godini je 40 sedmica provela na čelu lestvice najboljih teniserki sveta. Počašćena sam ovim priznanjem koje mi je dodatni motiv da na isti način nastavim i u sledećoj sezoni, izjavila je Simona Halep.

Ovogodišnji osvajači Vimbldona i US Opena u paru i pobednici ATP finala u Londonu Majk Brajan i Džek Skok iz Sjedinjenih Država, proglašeni su svetskim prvacima u konkurenciji muških parova, a u ženskoj konkurenciji titula je pripala češkim teniserkama Barbari Krejčikovoj i Katerini Siniakovoj, koje su trijumfovale na Rolan Garosu i Vimbldonu, a osvojile su i Fed kup s reprezentacijom Češke.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari