Đoković u četvrfinalu 1

Najbolji teniser sveta Novak Đoković plasirao se u četvrtfinale turnira masters
serije u Parizu, pošto je večeras u osmini finala pobedio Bugarina Grigora Dimitrova u tri seta, sa 4:6, 6:2, 6:3.

Za ulazak u polufinale Đoković će sutra igrati protiv Hrvata Marina Čilića, koga je pobeđivao u svih 14 dosadašnjih međusobnih duela.

U meču protiv Dimitrova, koji je u ovoj sezoni potpuno van forme i doživeo je veliki pad na ATP listi, prvi igrač sveta se propisno namučio. Iako je izgubio mnogo na sigurnosti, Novak je zadržao mentalnu snagu, koja ge je oduvek krasila, i uspeo je da prevaziđe brojne probleme u igri i da ostvari važnu pobedu.

Meč je bio veoma nekvalitetan i obojica igrača su napravila gotovo dvostruko više neiznuđenih grešaka nego direktno osvojenih poena, ali je Đoković u završnici bio za nijansu sigurniji i stigao je do šeste pobede u sedmom međusobnom susretu sa Dimitrovim.

Bugarski teniser je bolje počeo i u prvom setu je rano napravio brejk. Đoković je u narednom gemu, koji je trajao gotovo 15 minuta, uspeo da vrati brejk, ali je odmah još jednom izgubio svoj servis gem i tu prednost Dimitrov je zadržao do kraja uvodnog seta.

U drugom setu Novak je počeo da liči na sebe i poveo je sa 3:0, nakon čega je lako priveo kraju taj deo igre. Jedini problem u drugom setu imao je zbog bola u kolenu, kada je morao da pozove lekara. Na sreću, nije se radilo o povredi.

I treći set Đoković je počeo vođstvom od 3:0, koje je potpuno poljuljalo Dimitrova, koji je počeo da pravi greške u serijama, pa srpski teniser do kraja nje imao ozbiljnijih izazova.

Tako je Novak nastavio put ka odbrani titule u Parizu i prvog mesta na ATP listi. Da bi na Masters kup u Londonu stigao kao prvi igrač sveta, moraće da se plasira u finale.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari