Đoković u osmini finala 1Foto: EPA/ MARK R. CRISTINO

Novak Đoković se plasirao u osminu finala Otvorenog prvenstva Francuske u Rolan Garosu, pošto je danas u trećem kolu savladao Španca Roberta Bautistu Aguta u četiri seta sa 6:4, 6:7 (6:8), 7:6 (7:4), 6:2.

Za prolazak među osam najboljih, Đoković će igrati protiv Fernanda Verdaska, koji je danas priredio iznenađenje pobedom protiv Grigora Dimitrova.

Đoković i Verdasko do sada su se sastajali 14 puta, a srpski teniser je zabeležio deset pobeda.

Današnji meč protiv 13. tenisera sveta bio je, kako se i očekivalo, veoma težak i zahtevan, a Novak je konačno pokazao da ima dovoljno fizičke i mentalne snage da nadigra jednog izuzetno kvalitetnog protivnika.

Meč je trajao nešto kraće od četiri sata, ali je sve moglo da bude završeno mnogo pre da je Đoković u drugom setu iskoristio neku od tri set lopte.

To je propustio da uradi, a Bautista Agut je potom u taj brejku bio uspešniji i izjednačio je na 1:1.

U trećem setu je Španac propustio priliku da preokrene rezultat, jer je vodio sa 5:3, ali je Novak tada podsetio na najboloje dana i vratio je brejk u devetom gemu, a kasnije je bio veoma siguran u taj brejku.

Četvrti set je srpski teniser odigrao na izuzetno visokom nivou, dok je Bautista Agut, očigledno pod utiskom propuštene šanse, potpuno pao i Đoković je bez većih problema napravio dva brejka i sigurnmo priveo meč kraju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari