Đoković u prvom kolu Australijan opena protiv tenisera iz kvalifikacija 1Foto: EPA-EFE/NOUSHAD THEKKAYIL

Srpski teniser Novak Đoković igraće u prvom kolu Otvorenog prvenstva Australije protiv tenisera iz kvalifikacija, odlučeno je danas žrebom u Melburnu.

Šestostruki osvajač Australijan opena je na suprotnoj strani žreba u odnosu na branioca titule Švajcarca Rodžera Federera i Španca Rafaela, pa sa njima može da igra tek u finalu.
U drugom kolu Đoković bi mogao da igra protiv Francuza Žoa Vilfreda Conge, dok bi sa osmim nosiocem Keijem Nišikorijem iz Japana mogao da igra u četvrtfinalu. U polufinalu mogući protivnici su Dominik Tim iz Austrije, Borna Ćorić iz Hrvatske i četvrti nosilac Aleksandar Zverev.

Srpski teniser Laslo Đere igraće u prvom kolu protiv Rusa Jevgenija Donoskoja, dok će Filip Krajinović početi turnir protiv 17. nosioca Italijana Marka Čekinata. Janko Tipsarević igraće protiv 20. nosioca Grigora Dimitrova iz Bugarske, a Dušan Lajović protiv Urugvajca Pabla Kuevasa.

Branilac titule Rodžer Federer igraće u prvom kolu protiv Denisa Istomina iz Uzbekistana, dok će Rafael Nadal startovati protiv domaćeg tenisera Džejmsa Dakvorta, koji je dobio specijalnu pozivnicu organizatora.

Od zanimljivijih duela prvog kola Kanađanin Miloš Raonić igraće u prvom kolu protiv domaćeg igrača Nika Kirjosa, Aleksandar Zverev protiv Slovenca Aljža Bedena, a šesti nosilac Marin Čilić iz Hrvatske protiv Australijanca Bernarda Tomića.

Britanac Endi Marej igraće protiv 22. nosioca Španca Roberta Bautiste Aguta, a Čeh Tomaš Berdih protiv Britanca Kajla Edmunda.

Prvi grend slem turnir, Australijan open, počinje u ponedeljak u Melburnu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari