Đoković u trećem kolu turnira u Monte Karlu 1Novak Đoković Foto: EPA/ Sergio Barrenechea

Najbolji srpski teniser Novak Đoković plasirao se u osminu finala turnira masters serije u Monte Karlu, pošto je danas u drugom kolu pobedio Hrvata Bornu Ćorića u dva seta, sa 7:6 (7:2), 7:5.

Za prolazak u četvrtfinale, Đoković će sutra igrati protiv Austrijanca Dominika Tima. Novak je uspeo da veže dve pobede prvi put posle Otvorenog prvenstva Australije u Melburnu, a u nekim delovima meča podsetio je na igru kojom je do pre dve godine s lakoćom rušio sve protivnike. Imao je, međutim, i dosta padova i veliko je pitanje kako bi taj duel završio da je Ćorić kod rezultata 5:5 u prvom setu iskoristio brejk loptu.

Hrvatski teniser je tada imao dobijen poen i trebalo je samo da ubaci lopticu u prazan teren, ali je napravio veliku grešku, što je Đoković iskoristio i dobio je taj gem. Ćorić je posle toga potpuno izgubio koncentraciju i očajno je odigrao taj brejk, da bi potom na startu drugog seta izgubio svoj servis gem.

Novak to, ipak, nije iskoristio i u narednom gemu Hrvat je vratio brejk, ali je već u trećem ponovo izgubio svoj servis. Đoković je čuvao prednost i pri vođstvu od 5:3 imao je dve meč lopte na servis protivnika, koje nije iskoristio. U narednom gemu Novak je poveo sa 40:0 i svi su pomislili da je to kraj, ali je tada propustio da realizuje čak sedam meč lopti, da bi na kraju izgubio taj gem.

Za svakoga bi to bio veoma težak udarac, ali je Đoković tada pokazao da ipak nije izgubio mentalnu snagu, koja mu je donela mnogo velikih pobeda u karijeri. U narednom gemu srpski teniser je napravio novi brejk, da bi potom dobro odigrao svoj servis gem i konačno iskoristio desetu meč loptu.

Nisam odigrao previše mečeva u poslednjih godinu dana zbog povrede. Bio je ovo sjajan test i srećan sam zbog načina na koji sam ga prošao i kako sam odigrao, rekao je Đoković posle pobede.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari