Đorđević zadovoljan formom "orlova" 1Foto: STARSPORT

Košarkaši Srbije danas se okupljaju za poslednje mečeve u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo u Kini protiv Estonije i Izraela.

„Orlovi“ najpre 21. februara gostuju Estoniji u Talinu, a potom tri dana kasnije u hali „Aleksandar Nikolić“ dočekuju Izrael.

Selektor Aleksandar Đorđević pratio je proteklog vikenda u Nišu završni turnir Kupa Radivoja Koraća, gde je imao priliku da vidi neke od kandidata koje je pozvao za poslednje utakmice pred Mundobasket. On je istakao da je zadovoljan formom igrača na koje računa u predstojećim mečevima.

– Glišić je odigrao odlično, Beslać, Vulikić, Simanić odigrali su  konkretnu i karakternu utakmicu, što može da raduje. U ovakvom takmičenju i našoj ligi postoji još prostora za naše mlade igrače, može da im se da šansa da se grade polako, da dobijaju igračke smernice za dalji razvoj. Partizan ima dosta mladih igrača, Trifunović i Pecarski su tek kročili na teren u seniorskoj konkurenciji, a osvajači su zlatne medalje. Momci su u tefterima ne samo nas koji se bavimo seniorskom reprezentacijom Srbije, već i drugih ljudi – rekao je Đorđević.

Selektor je istakao da je Kup Radivoja Koraća takmičenje iz koga igrači mogu da izvuku „velika iskustva“.

– Treba da iskoristimo maksimum iz ovog takmičenja, da igrači shvate šta znači jedan posed, jedna lopta, šut, greška, skok… Tako se pobeđuju velike utakmice, a to je ono što stalno želimo da objasnimo igračima sa kojima radimo. Kup je uvek takmičenje gde ne postoje iznenađenja. Ko god da pobedi ili izgubi, nije iznenađenje. Mene lično jako raduje karakter koji vidim na terenu, način na koje su ekipe ušle u utakmice protiv, na papiru, favorita. To je ono što čini razliku. Ono što mi gledamo jeste da li vi igrate utakmicu samo da biste je odigrali, ili sa željom da pobedite –  zaključio je Đorđević.

Na spisku selektora Đorđevića za poslednja dva meča našao se i Miloš Teodosić, sa kojim su nedavno Los Anđeles Klipersi raskinuli ugovor. Boban Marjanović, koji je nedavno prešao u Filadelfiju, nije mogao da ovaj put prihvati poziv, ali je obećao da će igrati za „orlove“ u Kini. Najefikasniji srpski igrač u NBA ligi Nikola Jokić još uvek nije ni blizu toga da prihvati poziv da na velikom turniru zaigra za svoju zemlju.

Parovi i tabela

Četvrtak, 21. februar

Estonija – Srbija       18:00

Izrael – Nemačka     18.30

Grčka – Gruzija         19.30

Nedelja, 24. februar

Srbija – Izrael 16.00

Gruzija – Estonija 16.00

Nemačka – Grčka 18.00

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari