Partizanov trener Miroslav Đukić razočaran je odlukom Apelacione komisije, jer smatra da je UEFA mogla i morala biti manje kruta u primeni svojih propisa u slučaju kluba, čiji su igrači spakovali čak 11 golova u mrežu Zrinjskog.
– Znali smo da UEFA retko ide protiv sebe i da je gotovo nemoguće očekivati da ukine već izrečenu kaznu, ali smo do kraja verovali u trijumf sportske pravde.

Partizanov trener Miroslav Đukić razočaran je odlukom Apelacione komisije, jer smatra da je UEFA mogla i morala biti manje kruta u primeni svojih propisa u slučaju kluba, čiji su igrači spakovali čak 11 golova u mrežu Zrinjskog.
– Znali smo da UEFA retko ide protiv sebe i da je gotovo nemoguće očekivati da ukine već izrečenu kaznu, ali smo do kraja verovali u trijumf sportske pravde. Ne mislim samo na naše ubedljive pobede na terenu, već i na činjenicu da smo bez greške organizovali revanš, da su navijači bili besprekorni na tom meču… Računali smo da smo time dali dobar signal Evropi, da se UEFA te večeri u Beogradu uverila da smo i kao klub i kao ekipa dorasli njenim takmičenjima. Kao i u vaspitavanju dece, nije sve u kažnjavanju. „Batina“ je samo jedan od metoda. Nekada treba i pogledati kroz prste, dati drugu šansu… Na žalost, Partizan je ostao bez prilike za popravni – rezigniran je šef stručnog štaba crno-belih.
Silom svedeni na domaće okvire, Rukavina i društvo utehu za izgubljenu sezonu u Evropi moraće da traže u borbi za nacionalnu titulu i Kup.

Pojedinci „precrtali“ sebe

Đukićevo nezadovoljstvo vestima iz Švajcarske pojačao je jučerašnji sramotan poraz drugog tima od Srema iz Jakova. Crno-beli su prvo poluvreme dobili sa 2:0, a onda u nastavku prijateljske utakmice sa ovim trećeligašem primili tri gola.

– Mogu da prihvatim da igrač ima slab dan ili da odigra loše, ali ne praštam odsustvo želje za igrom. Pojedincima koji će se u nedeljama koje dolaze, cenim, preko medija pitati zašto ih nema u timu preporučujem samo da se sete svog prilaza ovom meču. Neki su u Jakovu sami sebe izbrisali iz prvog tima. Pre ću dati šansu omladincima nego onima koji ne poštuju svoj posao i dres koji nose – grmi trener kluba iz Humske.

– Moramo prihvatiti realnost takvu kakva je. Ostali smo bez Evrope, ali imamo šansu i obavezu da uzmemo neki od domaćih trofeja. Možda i oba. Samo tako ćemo potvrditi snagu i kvalitet našeg novog tima i ponovo doći u priliku da se borimo za Ligu prvaka ili Kup UEFA – praktičan je Đukić.

Zajić u Oslu, mlađi Marinković u Moskvi?

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari