Smederevo je konačno dobilo olimpijski bazen. U neposrednoj blizini gradske dvorane, otvaranjem olimpijskog i dva manja bazena za decu i neplivače, upotpunjen je sportski kompleks u centru grada na Dunavu. Oko 5.000 posetilaca pozdravilo je vaterpolo reprezentativce Srbije, svetske prvake i osvajače Svetske lige, koji su prisustvovali ovoj svečanosti.

Radost dugoočekivanog otvaranja bazena sa Smederevcima podelio je i gradonačelnik Beograda Dragan Đilas.

– Ova zemlja bi trebalo malo manje da ulaže u fudbal i fudbalske terene, a više u vaterpolo i ostale sportove. Ovde će moći da se igraju plivačka i vaterpolo takmičenja najvišeg ranga. Nadam se da će mnoga deca upravo ovde naučiti da plivaju – rekao je Đilas i bacio loptu u vodu, čime je zvanično otvoren olimpijski bazen u Smederevu.

Kupališnu sezonu otvorili su omladinci Veslačkog kluba Smederevo, dok su reprezentativci bacali potpisane lopte i vaterpolo kapice u publiku. Oduševljenje publike kulminiralo je kada je na nebu iznad sportskog kompleksa bljesnuo spektakularni vatromet.

Gostima je dobrodošlicu poželeo gradonačelnik Smedereva Predrag Umičević.

– Za Smederevo kažu da je prestonica grožđa i gvožđa, ali ja verujem da je Smederevo takođe prestonica kulturnih i sportskih zbivanja. Osim škole plivanja, zabave i rekreacije, očekujemo da će naš grad zahvaljujući olimpijskom bazenu u dogledno vreme iznedriti nove vaterpolo reprezentativce – istakao je Umičević.

Bazen u Smederevu će moći svakodnevno da ugosti više stotina kupača. Cena dnevne ulaznice je 150 dinara, dok je za decu do 7 godina ulaz besplatan. Tribine su kapaciteta oko 7.000 gledalaca.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari