Do pobede svojom igrom 1Foto: Eurocup

Košarkaši Partizana večeras (20.00) igraju utakmicu poslednjeg kola prve faze Evrokupa sa Turk Telekomom iz Ankare.

Dobra vest za Partizan sinoć je stigla iz Sankt Peterburga gde je Asvel iznenadio Zenit i tako omogućio srpskom klubu da sve konceza prolaz drži u svojim rukama. Pošto je Valensija pobedila Trento, a realno se nisu mogla očekivati baš dva čuda u istoj večeri, crno-belima protiv turskog kluba treba pobeda od najmanje dva poena razlike.

„Pripremamo se za utakmicu na najbolji mogući način. Turk Telekom ima sjajan, dobro popunjen roster i dosta veliku rotaciju. Mi ćemo učiniti sve što možemo da prođemo u narednu fazu takmičenja, ali ne zavisi sve od nas“, rekao je Trinkijeri.

DŽok Lendejl takođe naglašava da je želja za prolaz u drugu rundu velika i da će pre svega voditi računa o svojoj igri.

„Na kraju, sve se svodi na ovo poslednje kolo. Mi ćemo dati sve od sebe da igramo svoju igru i da izborimo pobedu. Turk Telekom ima dobar, iskusan tim, ali verujem da smo u stanju da ih pred našim navijačima savladamo“, smatra centar crno-belih.

S druge strane, Vladimir Štimac će gostovati u dvorani za koju ga vežu lepa igračka sećanja.

„To što je odlučujući meč ne menja ništa. Mi u svakoj utakmici idemo na pobedu, jer smo profesionalci. Nije bitno ko je protivnik. Moramo da budemo čvrsti i agresivni u odbrani, kako bismo mogli da izvučemo iz nas samih ono najbolje. Utakmice kao što je predstojeća protiv Partizana je ono zbog čega treniramo naporno tokom cele sezone“, ocenio je Štimac.

Partizan je saopštio da je od Evrokupa stigla nova kazna od 2.500 evra zbog bacanja papirnih rolni na meču protiv ASVEL-a.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari