Dobra fora Dejvis kupa: Đoković stigao u Valensiju letom GS24 (VIDEO) 1Foto: EPA-EFE/JUANJO MARTIN

Dejvis kup, nezvanično svetsko prvenstvo muških teniskih reprezentacija, objavio je da je najbolji teniser sveta Novak Đoković, vodeća uzdanica srpskog tima, stigao u Valensiju.

Napravljena je maštovita dosetka o njegovom dolasku, istina i jedna omaška u njoj.

 

Đoković je, „ukazuje“ Dejvis kup, stigao letom GS24, što je aluzija na osvajanje 24. trofeja na turnirima za grend slem onomad na Ju Es openu, a greška je u tome što je istaknuto da je u avion seo iz Njujorka.

 

Prenebregnuto je da je iz Velike jabuke načinio prekookeanski napor prvo do Beograda, gde se sa srebrnim košarkašima i zlatnim basketašima pojavio na balkonu Starog dvora na svečanom dočeku.

Na aerodromu u Valensiji prvi mu je dobrodošlicu poželeo nekadašnji španski reprezentativac Felisijano Lopez, direktor takmičenja.

 

Đoković će biti najveći adut državnog tima za odlazak na završni turnir u Malagi (21-26. novembar). Saigrači su pred njega već izbacili crveni tepih, jer su u prvom duelu savladali Južnu Koreju s 3:0.

U petak je na tvrdoj podlozi u gradskoj dvorani u kojoj igraju košarkaši evroligaša Valensije susret s domaćinom Španijom, iz čijeg se sastava posle poraza u polufinalu Ju Es opena povukao Karlos Alkaraz.

U subotu, u poslednjem kolu, igra se s Česima. Dve prvoplasirane idu u Malagu.

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari