Foto: AMSS

Nagrade su dodelili predstavnici granskih Saveza i Auto-moto saveza Srbije.

Kako navode organizatori, tom prilikom je Predrag Đurđev, generalni sekretar AMSS, pozdravio trud i napore onih koji su 2018. došli do šampionskih titula, i rekao da će Auto-moto savez Srbije i dalje ulagati  u najmlađe i u razvojh ovog sporta, radi postizanja još boljih rezltata na republičkim i međunarodnim takmičenjima.

“Ulaganje u auto i moto sport i njihov razvoj je od višestrukog značaja za Srbiju. Osim donošenju sportskih rezultata omasovljenje ovih sportova posebno doprinosi i razvoju svesti o saobraćajnoj kulturi, time i većoj bezbednosti u saobraćaju. Zato će AMSS uvek stajati iza svakog takmičara i njegovog uspeha, i ulagati svoje resurse i dalje u razvoj i omasovljenje auto i moto sporta”, rekao je još Predrag Đurđev.

Sa naglaskom na značaj uspeha kod najmlađih, predsednik Sportskog auto i karting saveza Srbije Staniša Lazarac je pozdravio prisutne i izrazio zadovoljstvo uspesima u svim disciplinama postignutim u 2018. godini. On je istakao sve bolju saradnju sa institucijama  koje ulažu u sport,  i zahvalio svima koji su doprineli razvoju auto sporta, kao i organizaciji brojnih takmičenja. Na kraju obraćanja, poželeo je prisutnim sportistima još bolje uspehe u narednoj godini  kao i u budućoj sportskoj karijeri.

“Budućnost moto sporta izvesno je na odličnom putu. O tome svedoče uspesi i masovnost  kao i sve veća ulaganja u izgradnju potrebne infrastrukture”, rekao je generalni sekretar Moto saveza Srbije Božidar Mihailović.

On je izrazio zadovoljstvo razumevanjem onih koji pomažu moto sport, i istakao da je veoma zadovoljan napretkom i uspesima u prošloj godini, posebno razvojem i decentralizacijom moto sporta u više gradova Srbije.

Kako se navodi u saopštenju, Mihajlović je obećao da će se i dalje zalagati za izgradnju moto staza, a posebno za edukaciju i omasovljenje ove sportske discipline među mladima.