Dončić i Dragić predvode Sloveniju 1 EPA-EFE/Toms Kalnins

Selektor Aleksandar Sekulić objavio spisak od 20 kandidata za Evropsko prvenstvo u košarci.

Na objavljenoj listi nalazi se i kapiten Goran Dragić, mada tek treba da se vidi hoće li član Bruklin Netsa produžiti svoj povratak iz reprezentativne penzije. Zato je tu njegov NBA kolega i najpoznatiji Zmejček, Luka Dončić, jer mlada zvezda Dalas Maveriksa stalno priča i pokazuje koliko mu je bitno da igra za nacionalni tim Slovenije.

„Neposredno pred Evrobasket imamo još dve utakmice kvalifikacija za Svetski kup, pa ćemo morati da isplaniramo pripreme i mudro zakoračimo u najbolju formu. Zato smo odlučili da na spisak uvrstimo 20 igrača pošto na početku nećemo biti u punom sastavu“, rekao je selektor Sekulić.

Novopečeni trener Lokomotive iz Kubanja na pripreme je pozvao sledećih igrača: Jaka Blažič, Saša Ciani, Vlatko Čančar, Jakob Lovrenc Čebašek, Žiga Dimec, Luka Dončić, Goran Dragić, Zoran Dragić, Gregor Glas, Gregor Hrovat, Robert Jurković, Jurij Macura, Edo Murić, Aleksej Nikolić, Bine Prepelič, Klemen Prepelič, Luka Rupnik, Žiga Samar, Luka Ščuka, Majk Tobi.

Među njima su i osmorica osvajača zlatne medalje na EP 2017. godine, a zajedno sa ostalima odigraće šest prijateljskih utakmica, između ostalog i sa Srbijom. Takođe, pre kontinentalnog takmičenja će igrati sa Estonijom (25. avgust) i Nemačkom (28. avgusta) u kvalifikacijama za Svetski kup.

Slovenija će u grupnoj fazi Evrobasketa (1 -18. septembar) nastupati u Kelnu, na mečevima sa Francuskom, Litvanijom, Bosnom i Hercegovinom, Mađarskom i Nemačkom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari