Dončić i Jokić u timu Lebrona Džejmsa 1Foto: EPA-EFE/ ERIK S. LESSER (arhiva)

U noći između nedelje i ponedeljka održaće se 70. NBA Ol-star utakmici u „Stejt farm“ areni u Atlanti. Kapiteni timova, Lebron Džejms i Kevin Durant, imali su tu privilegiju da sami izaberu od „selektiranih“ vedeta igrače u svojim ekipama.

Popularni „Kralj“ i as LA Lejkersa, aktuelnih šampiona, izabrao je da u ekipi bude sa Nikolom Jokićem i Lukom Dončićem što je iskreno obradovalo srpskog asa i najboljeg centra današnjice.

Osim Jokića i Dončića, startnu petorku ekipe „Kralja Džejmsa“ činiće još Janis Adetokumbo i Stefon Kari, dok će u Durentovoj prvoj postavi igrati Kajri Irving, Bredli Bil, Džejson Tejtum, Kavaj Lenard i Žoel Embid. Sam Durent neće nastupiti na utakmici zbog povrede.

I ove godine Ol-star utakmica biće održana u istom formatu – dvojica kapitena birali su u svoje timove igrače koji su dobili najviše glasova da se nađu na ovoj priredbi.

Prvi pik imao je Lebron, koji ga je iskoristio da odabere najboljeg igrača Milvokija Janisa Adetokunba, a Durentov prvi izbor bio je njegov saigrač iz Bruklin Netsa Kajri Irving.

Nikola Jokić bio je sedmi pik, pa je završio u Džejmsovoj ekipi, dok je Nikola Vučević izabran 20.

– Biće zabavno! Da, radujem se tome i uživam u tome. Zadovoljstvo je biti na parketu sa svim tim momcima. To kažem i njima, to mi mnogo znači, deliti parket sa najboljim igračima sveta. Naravno da predstavljam svoju zemlju, svoj grad, svoju porodicu i svoj tim, biće mi zadovoljstvo – istakao je Jokić.

Zbog mera sprečavanja širenja zaraze korona virusom tradicionalna takmičenja u okviru Ol-star vikenda biće održana tokom jednog dana – u pitanju su takmičenje u veštinama, takmičenje u brzom šutiranju trojki, kao i u zakucavanjima koje će se organizovati u poluvremenu Ol-star utakmice.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari