Doviđenja Beograde, dobar dan Celje: Srpske rukometašice otišle na prvenstvo Evrope 1foto: Rukometnin savez Srbije

Selektor Uroš Bregar odveo Orlice u Sloveniju, jednu od zemalja domaćina kontinentalnog takmičenja.

Srbija će na Evropskom prvenstvu igrati u takozvanoj grupi smrti, sa fenomenalnom selekcijom Danske, timom organizatora i jakom Švedskom, a protiv poslednjeg rivala na spisku imaće prvi duel na EP (4. novembar, 20.30)

Evropsko prvenstvo počinje ovog petka i trajaće do 20. novembra, a osim u Sloveniji održavaće se u još dve bivše jugoslovenske republike – Severnoj Makedoniji i Crnoj Gori.

Slovenački stručnjak izabrao je najbbolje srpske rukometašice u ovom trenutku, a i pre početka kratkih priprema znalo se da ne može da računa na Dunju Radević i Dunju Tabak (na tekmičenje se ne može bez tri primljene doze neke od vakcina protiv korona virusa., a one ne žele da se cepe), Tamaru Radojević Georgijev i Katarinu Stošić (povrede), te Jelenu Agbabu (u drugom stanju).

U drugom kolu (6. novembar), Kristina Liščević i ekipa sastaju se sa Dankinjama (20.30), da bi poslednju bitku u borbi za sledeću rundu EP vojevale sa Slovenkama (8. novembar, 18.30).

Srpkinje su prethodni kontinentalni šampionat, 2020. godine u Danskoj i Norveškoj, završile već u prvom krugu. I na kraju zauzele 13. mesto.

Primarni cilj na ovom EP im je da preguraju prvu rundu, tj. sa jedne od tri peve pozicije u grupi B odu u jednu od nove sve skupine, posle kraćenja spiska učesnika sa 24 na 16 reprezentacije.

 

GOLMANI – Jovana Risović (Krim Merkator, Slovenija), Kristina Graovac (Kišvarda, Mađarska), Jelena Đurašinović (Jagodina)

LEVA KRILA – Sanja Radosavljević (Krim Merkator, Slovenija), Aleksandra Stamenić (Kišvarda, Mađarska), Nataša Ćetković (Vojvodina)

PIVOTI– Marija Petrović (Glorija Buzau, Rumunija), Edita Nuković (Union Hale, Nemačka), Katarina Bojičić (Jagodina)

DESNA KRILA – Ana Kojić (Šiofok, Mađarska), Nataša Lovrić (Železničar), Jovana Bogojević (Kristijanštad, Švedska)

BEKOVI – Jovana Stoiljković (Šambrej, Francuska), Jovana Kovačević (Ramnicu Vlčea, Rumunija), Teodora Majkić (Bor Zijin Koper), Kristina Liščević (Dunarea Braila, Rumunija), Jelena Lavko (Dunarea Braila, Rumunija), Anđela Janjušević (Šiofok, Mađarska)

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari