Dragan Stojković: Dominacija pa pet minuta kazne 1EPA-EFE/ANTONIO BAT

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi je posle remija na gostovanju Sloveniji (2:2) bio uglavnom zadovoljan prikazanim.

„Odigrali smo prvi deo utakmice savršeno. Nisam video manu i grešku. Potpuna dominacija, stil igre koji Srbija teži da igra. To je ono što moramo da nastavimo. Desilo se to u nastavku, pad koncentracije od pet minuta i to nas je koštalo“, rekao je Piksi.

On nije želeo da potencira grubu igru protivnika.

„Ovo je takmičarska utakmica, nije u domenu prijateljske. Njima je stalo da dokažu da nisu baš tako loši. Sigurno da je prvi gol, a potom i drugi predstavio šok za nas i elan za njih. Oni su trčali i izgarali. Nemam šta da zamerim igračima kako su izdržali četiri utakmice u 11 dana. Mislim da je rezultat 2:2 možda realan, ali smo mogli i do pobede. Ostale su dve utakmice, šest bodova. Moramo na pobedu i u jednoj i u drugoj“, smatra Stojković.

Kapiten Dušan Tadić uprkos lošem rezultatu video je i neke pozitivne stvari.

„Pogotovo smo dominirali u prvom poluvremenu. Mislim da smo svi uživali. Tih 10 minuta u drugom poluvremenu ne sme da nam se dešava. Moramo da budemo pametni, jer kako kažu 2:0 je najopasniji rezultat. Bilo je mnogo pozitivnih stvari, treba da se fokusiramo na njih. Mi uvek želimo bolje, želimo da se usavršavamo. Naravno da treba da vidimo loše stvari i korigujemo ih“, rekao je Tadić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari