Dragić: Brat me je ubeđivao, nisam se vratio da budemo peti 1photo: Pedja Milosavljevic / STARSPORT)

Trebalo je da bude od pomoći reprezentaciji u junskom kvalifikacionom „prozoru“ za plasman na naredno Svetsko prvenstvo, međutim, reaktivacija u reprezentativnom dresu toliko mu se dopala da je sve vreme razmišljao o tome da definitivno zbogom Sloveniji kaže na Evropskom prvenstvu od 1. do 18. septembra. Posle intenzivnih razgovora sa porodicom, posebno bratom Zoranom, Goran Dragić je odlučio da Sloveniji pomogne i ponovo zaigra u tandemu sa Lukom Dončićem.

„Ja neću igrati 36 minuta po utakmici sigurno, a navikao sam da budem Betmen, a ne Robin. Bitno je da imamo timsku hemiju, da sve funkcioniše, a ja ću biti lider na terenu i van terena. Ovo će biti jedno od najjačih prvenstava. Naša grupa je baš teška, ali Slovenci imaju previše euforije. Ne smemo da ispustimo loptu, već idemo prvo na prijateljske mečeve da se spremimo, pa tek onda u grupnu fazu. Tek tamo ćemo znati koliko smo zapravo dobri. Imamo energiju koja nam daje mogućnost da prevaziđemo svaku prepreku, ali mi još nismo došli tamo gde treba da budemo. Budmo realni, nisam došao da igram za peto mesto, hoću medalju.“

Ponovio je Goran Dragić, 36-godišnji plejmejker Čikago Bulsa od naredne sezone, da mu je povratak u reprezentaciju u junskom „prozoru“ pobudio posebne emocije i nagnao ga da porazmisli o mogućnosti da nastupa i u avgustvskom delu kvalifikacija, kao i na Evropskom prvenstvu.

„Bilo je lepo igrati u Ljubljani i Stokholmu, nakon toga sam razgovarao sa momcima koji su pokazali veliku želju da se vratim. Bio sam i emotivan jer su me nekako napali iz zasede, čekao me je medicinski zahvat i potpisivanje ugovora sa Čikagom. Zato sam tako dugo i čekao. Mnogo ljudi me je ubeđivalo da se vratim, Rašo Nesterovi, Edo Murić… Ipak, najviše je uticaja imao moj brat Zoran. Svakog dana me je ubeđivao.“

Slovenija je prvi favorit za osvajanje Eurobasketa, Francuska drugi, Grčka treći, a Srbija četvrti.

Eurobasket se igra od 1. do 18. septembra, a Slovenija će igrati u Grupi B u Kelnu sa Francuskom, Bosnom i Hercegovinom, Litvaijom, Nemačkom i Mađarskom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.