Dragiša Gudelj nastaviće da igra fudbal, ali sa istom "spravicom" kao Eriksen 1Foto: Screenshot Twitter Hello Dave

Mlađem bratu srpskog reprezentativca, Nemanje Gudelja, sleduju operacija srca i duži oporavak.

Iz Španije stižu nove vesti o zdravstvenom stanju Dragiše Gudelja, koji je usled srčanog zastoja, prošlog vikenda, kolabirao u duelu njegove Kordobe i Rasing Fenarola. Saopštio ih je klupski doktor Hose Bretones.

„Njegova situacija je jako dobra, čak i bolja pre nego što se sve desilo. Jer je imao problem, a da nije znao. Sada je pod nadzorom. Svi koji pate od toga moraju da dobiju defibrilator. Pogledajte slučajeve Eriksena ili Gomesa Noje, to više nije upitno, mora da se uradi“, objasnio je ovaj medicinski radnik dalji postupak lečenja.

Međutim, prema njegovim rečima situacija je bila dramatična, bez obzira što je mlađi brat poznatijeg Nemanje Gudelja posle onesvešćivanja došao sebi i takav odvežen u bolnicu.

„Uspeli smo da ga izvučemo iz ekstremne situacije. Prema podacima iz Evropskog saveta za reanimaciju, preživljavanje u iznenadnoj vanbolničkoj smtri oscilira između pet i 10 odsto pacijenata, dok u masovnom događaju, kao što je bio u slučaju kod Gudelja, stopa preživljavanja je 30 odsto“, otkrio je čovek koji je učestvovao u spasavanju nesrećnog defanzivca.

Dvadesetpetogodišnji sin bivšeg fudbalera Partizana, Nebojše Gudelja, naravno ne namerava da digne ruke od sporta. I neće morati, uz pomenutu hiruršku intervenciju.

„Znajući Dragija, znam kako će biti. Čeka ga operacija u petak i verujem da će sledeće nedelje već biti kod kuće. Imajte na umu da je Gudelj veoma jak, postoje oni psihički slabiji, a morate da se naviknete na aktuelno stanje. Zato je psiha jako bitna“.

Doktor Kordobe uporedio je ovaj slučaj sa onim kroz šta je prošao vezista reprezentacije Danske i prvotimac Mančester junajteda, Kristijan Eriksen.

„Imao je drugu sliku, dugo je bio van terena i jasno je da je morao da bude oprezniji. Gudelj nije imao tih problema sa srcem. Izdvodljivo je da počne narednu sezonu, naravno sve dok nema komplikacija i da kontrole budu dobre. Mora da se ide korak po korak“, zaključio je Bretones.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari