Sledi derbi sa Poljskom za prvo mesto u grupi 1Foto: EPA-EFE/Lukasz Gagulski

Odbojkaši Srbije pobedili Ukrajinu sa 3:0 (27:25, 26:24, 25:21) u 2. kolu Evropskog prvenstva. Ekipa selektora Slobodana Kovača u subotu (20.30) igra protiv domaćina Poljske, a ovaj meč će odlučivati koji će od ova dva tima osvojiti prvo mesto u Grupi A i dobiti lakšeg protivnika na početku eliminacione faze.

Srpski odbojkaši su savladali Ukrajince u iscrpljujućem duelu, najviše zahvaljući činjenici da je psihološka snaga i iskustvo bilo na njihovoj strani.

Kao i u susretu prvog kola protiv Belgije, ponovo je do izražaja došao kvalitet igrača Srbije, a pre svih Atanasijevića i Kovačevića, koji se nisu dvoumili kada je trebalo preuzeti odgovornost.

Slobodan Atanasijević rekao posle utakmice da je od velikog značaja za moral ekipe u nastavku šampionata to što je Srbija pokazala psihološku snagu u odlučujućim trenucima meča sa Ukrajinom.

„Nije bila laka utakmica. Nedavno smo izgubili od njih u prijateljskom meču, ali smo sada bili pravi tim u teškim trencuima. Sada smo mnogo opušteniji nakon dve pobede na startu prvenstva“, rekao je Atanasijević, a zatim najavio dvoboj sa domaćinom šampionata.

„To je praktično derbi grupe, meč za prvo mesto. Igramo sa domaćinom i daće sve od sebe da se pred svojim navijačima iskupe zbog činjenice da su podbacili na Olimpijskim igrama u Tokiju. Znaju kako se igra odbojka, ali i mi znamo kako se igraju teški susreti“ dodao je Atanasijević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari