Drugo kolo Lige šampiona: Levandovski na "svoj" Bajern 1Robert Levandovski EPA-EFE/Roman Rios

Robert Levandovski je toliko dugo profesionalni sportista da bi trebalo da je odavno raskrstio s viškom emocija, pogotovo kada su u pitanju klupski mečevi, pa opet su mnogi radoznali da vide kako će se zvanično najbolji fudbaler sveta za 2021. godinu ophoditi prema Bajernu tokom večerašnjeg meča u Minhenu.

Odnosno koliko će biti od koristi Barseloni u borbi za nova tri boda u ovosezonskoj Ligi šampiona, nakon što je pre premijernog sučeljavanja sa svojim bivšim klubom, het-trikom, praktično sam srušio češku Viktoriju Plzenj (5:1) na otvaranju C grupe.

Svi znaju sve o rivalu – njegovi doskorašnji saigrači i trener Julijan Nagelsman sve adute i slabe tačke 34-godišnjaka, čija je trofejna karijera na „Alijanc areni“ trajala od transfera iz dortmundske Borusije 2014. godine do ovog leta, a strelac 344 gola na 375 mečeva u dresu Bavaraca sve male i velike tajne rivalove svlačionice.

Samo njemu bliski ljudi imaju uvid u to da li je legendi poljskog fudbala stalo i da se na terenu revenšira upravi Bajerna za rastanak pun obostrano loše energije ili mu je jedino bitno da dobro odradi svoj posao i sa Kataloncima se osami na vrhu tabele, s obzirom da je div iz Nemačke prošle nedelje pokupio sav bodovni kajmak protiv Intera (2:0).

Njegov sadašnji šef Ćavi računa baš na to što Leva ima urođeni golgeterski instikt, što je sve vreme radio na njegovom usavršavanju i što nikada nije sit kapitulacija protivničkih golmana. Imajući na umu, između ostalog, i sve njegove egzekucije u pređašnjim megdanima ova dva kluba.

Na Barseloninom komadu Pirineja veruju da bi jak, dovoljno brz, skočan centarfor mogao da bude prevaga, kao što je to više puta bio u korist Bajerna, inače još nesavladanog u domaćinskim utakmicama sa Blaugranom (četiri pobede i dva remija u Minhenu).

U prilog tim projekcijama ide i njegov nestvaran učinak na novom početku, daleko od mesta na kom je proslavljao osvajanje brojnih nacionalnih i evropskih trofeja, pa i onog najvrednijeg iz Lige šampiona. Levandovski je prošle subote ušao sa klupe i postigao šesti gol u pet utakmica španske La lige, pomogavši ekipi da pobedi Kadiz. Jedino nije uspeo da „poentira“ na debiju protiv Rajo Valjekana, dok su njegovu moć u Primeri osetili još Real Sosijedad (dva puta), Valjadolid (2) i Sevilja (1).

Pomenuta Viktorija Plzenj, takođe, a posle ta tri hica u centar mete, Robert je stigao do 89. golova u LŠ, postavši istorijski vlasnik het-trikova sa tri različita kluba u elitnom UEFA takmičenju.

„Žrtve“ Bajerna i Barselone probaće u međusobnom okršaju da precrtaju nule na svom kontu; Liverpul će protiv srpskog reprezentativca Dušana Tadića i njegovog Ajaksa gledati da  nadoknadi izgubljeno u teškom porazu od Napolija (grupa A); madridski Atletiko probaće protiv Bajera da nastavi tamo gde je stao u dobijenom duelu sa Portom (B), a Briž posle startnog trijumfa zadrži maksimalan učinak protiv rivala iz Portugala (B).

Iste ambicije imaju Sporting i Totenhem, s tim što će to biti nadmudrivanje vodećeg dvojca grupe D, jer je sastav iz Lisabona minule sedmice bio bolji od Ajntrahta, a engleski Pevci od Marseja.

Liga šampiona 2. kolo

* utorak

Grupa A

Liverpul – Ajaks        21.00

Grupa B

Bajer – Atletiko        21.00

Porto – Briž   21.00

Grupa C

Viktorija Plzenj – Inter        18.45

Bajern – Barselona  21.00

Grupa D

Sporting – Totenhem                      18.45

Marsej – Ajntraht    21.00

* sreda

Grupa A

Rendžers – Napoli    21.00

Grupa E

Milan – Dinamo (ZG)           18.45

Čelsi – Salcburg        21.00

Grupa F

Šahtjor – Seltik         18.45

Real – Lajpcig            21.00

Grupa G

Kopenhagen – Sevilja          21.00

Mančester siti – Borusija (D)        21.00

Grupa H

Juventus – Benfika   21.00

Makabi (H) – PSŽ     21.00

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari