Minhen

Vladavina naroda pod pritiskom 1

Vladavina naroda pod pritiskom

Izložba „Tomas Man: Demokratija će pobediti!“ u Literaturhaus u Minhenu plod je saradnje sa Thomas Mann House, Pacific Palisades i ministarstvom Spoljnih poslova Savezne Republike Nemačke u Berlinu.

Od 1990. godine više od 200 žrtava 3

Od 1990. godine više od 200 žrtava

Desničari u Nemačkoj izvode napade sa tužnom pravilnošću, piše Zidojče cajtung (SZ) citirajući zvaničnu statistiku prema kojoj je od januara do avgusta 2019. bilo 542 slučajeva nasilja sa ekstremističkom pozadinom, prilikom kojih je povređeno najmanje 240 ljudi.

Ministar odbrane SAD:  Kina najveća pretnja svetskom poretku 5

Ministar odbrane SAD: Kina najveća pretnja svetskom poretku

Američki ministar odbrane Mark Esper opisao je danas Kinu kao sve veću pretnju svetskom poretku, rekavši da ta zemlja krade zapadna znanja, zastrašuje manje susede i želi „da ostvari prednost na bilo koji način i po svaku cenu“.

Pompeo odbacio evropske kritike na račun SAD 6

Pompeo odbacio evropske kritike na račun SAD

Američki državni sekretar Majk Pompeo odbacio je danas u Nemačkoj kritike predsednika te zemlje i drugih evropskih zvaničnika na račun izolacionističke politike i egoizma vlade predsednika Donalda Trampa i rekao da te kritike „nemaju uporište u stvarnosti“.

Zašto se obnavlja pruga preko Merdara 7

Zašto se obnavlja pruga preko Merdara

Predstavnici Srbije i Kosova potpisali su u petak u Minhenu izjavu o namerama za obnovu železničkog saobraćaja između Beograda i Prištine i završetak autoputa od Beograda do Prištine, javio je FoNet.

Ovacije za "Kopeliju" 9

Ovacije za „Kopeliju“

U potrazi za „ženom snova“ može se ponekad izgubiti razum: sa mnogo humora prezentovao je taj motiv Bavarski državni balet na premijeri baleta „Kopelija“, čiju koreografiju je radio Rolando Peti, a libreto je baziran na pripoveci E. T. A. Hofmana „Peskar“.

Petoro srpskih strelaca na finalu Svetskog kupa 10

Petoro srpskih strelaca na finalu Svetskog kupa

Petoro srpskih strelaca kvalifikovali su se za finalni turnir Svetskog kupa vazdušnim i malokalibarskim oružjem, koji će u kineskom gradu Putjenu biti održan od 17. do 23. novembra, saopštio je Streljački savez Srbije.

Pionir fotografije u boji 11

Pionir fotografije u boji

Fotografije ulica često nam prikazuju momente svakodnevice koji deluju banalno.

Trijumf harmoničnog poretka sveta 12

Trijumf harmoničnog poretka sveta

U Minhenskoj filharmoniji je tri večeri uzastopno – od 22. do 24. juna gost-dirigent slavni Zubin Meta, koji je zašao u duboku 83. godinu, dirigovao Hajdnov oratorijum „Stvaranje sveta“ sa Filharmonijskim horom i solistima – basom Rene Papeom, sopranistkinjom Mojcom Erdman i ruskim tenorom Dmitrijem Korčakom.

Servus Meister 13

Servus Meister

Minhenski filharmoničari su se u seriji koncerata sa kanadskom sopranistkinjom i dirigentkinjom Barbarom Henegan oprostili od svog koncert-majstora Sretena Krstića, koji je bio na poziciji prvog violiniste ovog uglednog orkestra.

Priroda kao forma umetnosti 15

Priroda kao forma umetnosti

Pejzaži u 19. veku u slikarstvu i fotografiji. Iz zbirke Kristofa Hajlmana i Minhenskog gradskog muzeja. Od 19. marta do 18. avgusta 2019.

PrvaPoslednja