Dubai se još nada Đokoviću i Nadalu 1Foto: EPA-EFE/DIEGO FEDELE AUSTRALIA AND NEW ZEALAND OUT

Nada poslednja umire pa se po tom principu u Dubaiju još nadaju da bi Novak Đoković i Rafael Nadal mogli da odigraju finale snova u Klubu avijacije početkom marta.

Ono što im uliva nadu je da su obojica od dvojice preostalih članova velike trojke prijavljeni za najjače takmičenje posle Australijskog opena.

S obzirom da je reč o seriji 500 za koju se teniseri sami prijavljuju, odnosno prijava nije automatska kao za gren slemove i masterse 1.000, za organizatore turnira su njihova imena na potencijalnom spisku učesnika veoma dobra vest.

Razlog za strepnju je činjenica da su i Srbin i Španac bili povređeni u Melburnu i izneli dilemu da li će doći na turnir koji u Emiratima počinje 27. februara.

Đoković je poslednjeg dana Australijskog opena rekao da će još da razmisli da li će igrati zbog povrede zadnje lože, ali da postoje realne šanse za to:

„Moram da snimim nogu, da vidim šta se dešava i, u zavisnosti od toga, odlučiću da li idem u Dubai ili ne. Zasad sam prijavljen, ali videćemo da li ću se za nekoliko nedelja vratiti na teren. Nisam doneo konačnu odluku“, rekao je Novak posle trijumfa na Melburn parku.

Situacija sa Nadalom je znatno komplikovanija jer je on bio najavio dužu pauzu, šest do osam nedelja, ali se očigledno nada da će do starta turnira biti zdrav jer se prijavio. Njegov problem je što turnir počinje 5,5 nedelja posle australijske eliminacije, što znači da bi trebalo da se oporavi još brže od planiranog, piše Sport Klub.

Naravno, nema nikakve garancije da će obojica ostati na spisku učesnika i kada na red dodje žreb, ali sama činjenica da su na njemu je ohrabrujuća.

Inače informacija o njihovom igranju u Dubaiju je bila objavljena znatno pre roka za zvaničnu prijavu jer se sa igračima tog kalibra prave ugovori o igranju. Nije tajna da najatraktivniji teniseri dobijaju novac samo za dolazak na ovakva takmičenja, a cifre su ponekad vrtoglave.

Informacije o učešću najvećih asova se, između ostalog, ranije objavljuju iz marketinških razloga, kako bi se obezbedila što veća zarada iz reklama i TV prava.

Turnir je izuzetno jak, osim njih dvojice na spisku prijava su i Andrej Rubljov, Feliks Ože-Alijasim, Hubert Hurkač, Danil Medvedev, Karen Hačanov, Aleksander Zverev, Marin Čilić, Borna Ćorić, Roberto Bautista…

Nedelju dana ranije Klub avijacije će ugostiti još jači sastav u ženskoj konkurenciji. Na spisku potencijalnih učesnica su sve iz prvih deset, tako da se može očekivati finalni sudar Ige Švjontek, najbolje teniserke sveta, i Arine Sabaljenke, šampionke nedavno završenog Australijskog opena.

Istovremeno je objavljena lista prijava za seriju 500 koja je u istoj nedelji u Akapulku. Karlos Alkaras je na čelu, a ostali asovi koje se spremaju za put u Meksiko su Kasper Rud, Tejlor Fric, Holger Rune, Kameron Nori, Mateo Beretini, Frensis Tijafo, Aleks de Minor, Sebastijan Korda, Denis Šapovalov…

I Miomir Kecmanović je prijavljen za Akapulko.

Za razliku od Dubaija, gde je ženski turnir u nedelji pre muškog, u Meksiku se oba igraju istovremeno, ali je onaj na VTA turu znatno slabiji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari