Durant: Harden nam ne duguje objašenjenje 1Foto: EPA-EFE/Peter Foley

Džoel Embid je delovao zadovoljno nakon što se rastao sa Benom Simonsom. Kevin Durant je, pak, politički bio korektniji, sumirajući utiske po odlasku Džejmsa Hardena iz Bruklina u Filadelfiju. Njih dvojca se poznaju još iz prvih NBA godina provedenih u Oklahomi; obojica su želeli da u dresu Netsa dođu do NBA titule, međutim, posle poslednjeg trejda putevi su im se ponovo razišli. Filadelfija je u pravcu Bruklina proseldila Bena Simonsa, dok je Harden postao stanovnik najznačajnijeg grada u Pensilvaniji.

Kevin Durant nije bio neposredni svedok poslednjih dešavanja u Bruklinu, tačnije sati pred istek februarskog roka za razmenu igrača. Povreda ga je udaljila od takmičarske ekipe, međutim, imao je svoj stav o tome da Harden, praktično bez pozdrava, napusti Netse i pređe u Filadelfiju.

„Džejms ne duguje nikakvo objašnjenje bilo kome. Svoj je čovek, napravio je odluku o sopstvenoj karijeri. Ne duguje nikome ništa, niti sam ja očekivao bilo kakvo objašnjenje“, istakao je Durant.

Popularni Kej Di poručio je da mu je drago što je napokon sve završeno i što više neće razmišljati o potencijalnim trejdovima.

„Drago mi je što je čitava stvar okončana i da sada možemo da nastavimo bez priča o trejdovima“, naveo je najbolji košarkaš Netsa.

Durent je istakao da nije bio upoznat sa činjenicom da Harden nije bio zadovoljan u Bruklinu sve dok nešto slično nije pročitao u pisanim medijima.

„Nisam to osetio od njega, ali iskreno nisam bio oko tima u poslednje vreme zbog povrede. Znao sam da moje odsustvo može da utiče na tim, a uz to imamo i Kajrija“, otkrio je Durant.

Svestan je dvostruki NBA šampion sa Golden Stejtom da je na ambijent u ekipi sigurno uticala i nepromenjiva odluka Kajrija Irvinga da se ne vakciniše, zbog koje i dalje nije u mogućnosti da mečeve igra na teritoriji Njujorka.

„Naravno da će biti spekulacija oko te situacije. Kajri je uvek bio laka meta za kritike i kod medija i kod navijača.Lako je okriviti njega. Ne mogu da spekulišem šta je i kako se osećao Džejms povodom svega“, diplomatski je odgovorio Durant.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari