Dušan Tadić: Voleli bismo da smo duže zajedno, hteli bismo da se "kuva" ali idemo odmah na turnir 1foto:Star Sport

Otputovali su fudbaleri Srbije za Katar, dan nakon što su se okupili u Staroj Pazovi i obavili jedan trening. Dušan Tadić, kapiten reprezentacije, poručio je sugrađanima da uživaju i opuste se gledajući nastupe njegovih saigrača.

Tadić je jedan od reprezentativaca koji imaju iskustvo nastupa na Mundijalu. Bio je deo selecije koja je igrala u Rusiji pre četiri godine.

„I u Rusiji je bilo fenomenalno, tačno se vidi da je reč o najvećem fudbalskom događaju. Uživaćemo! Iskustvo sa prethodnog turnira će nam koristiti“, naveo je Dušan Tadić neposredno pred polazak za Katar, tačnije Manamu u kojoj će u petak Srbija igrati prijateljski meč sa Bahreinom.

„Voleli bismo da smo duže zajedno, jer je atmosfera fantastična, hteli bismo da se „kuva“, diže euforija, ali idemo odmah na turnir.“

U odnosu na Mundijal u Rusiji, kada su se „orlovi“ sa Brazilom sastali na kraju grupne faze, u Kataru će igrati već na startu turnira.

„Da vidimo da li će takav raspored više da nam legne. Bolje je što prvi meč igramo sa Brazilom. Mada, svejedno, biće tri utakmice i pokušaćemo da pružimo dobar fudbal.“

Voleo bi Tadić da pristup obavezama njegovih saigrača bude prizeman i skroman.

„Skromno, rasterećeno, ali svesni potencijala i kvaliteta. Sve je fantastično otkako je stigao Stojković. Potrebno je da radmo iste stvari kao dosad, da ništa ne komplikujemo“, jasan je fudbaler Ajaksa.

Pred ulazak u avion, kapiten reprezentacije imao je pozitivnu poruku i za zemljake ma gde god bili dok bude trajalo planetarno takmičenje.

„Prepustite se i uživajte. Bodrite nas, a mi ćemo igrati kao dosad. Zajedno do pobede.“

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.