Duško Ivanović kratak i konkretan: Petrušev imao dobru statistiku, ali je odigrao lošu utakmicu 1foto: Srđan Stevanović /Starsport

Crvena zvezda je deklasirala Monako u 19. kolu Evrolige (92:68) posle kojeg ima skor 10-9 i nalazi se na devetom mestu na tabeli.

Duško Ivanović je strpljivo sačekao da kolega Saša Obradović završi sa izlaganjem na konferenciji, posle utakmice, u šali prokomentarisavši da je, s obzirom na vreme provedeno pred novinarima, uradio posao i za njega.

„Veoma dobra utakmica, igrali smo odbranu dobro, kao što je i dosad bio slučaj. Ali večeras smo igrali sjajno i u napadu, dobro šutirali za tri poena.“

Ponovio je crnogorski sturčnjak da je Monako zaista dobra i ekipa koja ima sistem igre.

„Monako je izuzetno dobra ekipa. Možda večeras nisu igrali kako znaju, ali su bili prvi na tabeli. Fizički, individualno, izvanredni u „pik en rolu“, jedan na jedan situacijama, ali sve smo im dobro branil.“

Nije želeo šef struke crveno-belih da napravi poređenje večerašnje sa utakmicom protiv Reala od pre dva dana.

„Svaka utakmica je drugačija. Saši sam rekao da je uradio konferenciju i za mene. Pričao pola sata.“

Naveo je iskusni stručnjak i da je Nemanja Nedović dobro, te da je dobio samo blaži udarac, dok je Luka Vildoza pružio dobru partiju nakon oporavka od povrede.

Ono najbitnije, a o čemu se ne piše, jer se u tekstovima kvalitet partije pojedinca meri statističkim parametrima, što ne mora da bude dokaz i da je neko bio dobar na parketu, istakao je i trener Crvene zvezde na primeru Filipa Petruševa, koji je utakmicu završio kao najefikasniji pojedinac sa 21 poenom.

„Petrušev je večeras napravio dobru statistiku, ali igrao loše. Mora daleko bolje. To je to“, zaključio je Duško Ivanović i dodao da ekipa sutra ima slobodan dan.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari