Duško Ivanovićfoto STARSPORT

Ponovo su košarkaši Crvene zvezde doživeli nagli pad u drugom poluvremenu. Mogla je i Mega to da iskoristi, ali je Fakundo Kampaco bio previše kvalitetan za „ljubičaste“ u samoj završnici meča 24. kola ABA lige (78:87).

Zvezdi ni 32 asistencije, 56 poena u protivničkom reketu, kao i 21 u kontri nisu bili dovoljan kapital kako bi se Mega rutinirala i pobeda smatrala opravdanom i posledično obećavajućom.

U poslednjih sedam minuta utakmice, crveno-beli su zaličili na ekipu koja je imala obrise osrednjih iz Košarkaške lige Srbije na evroligaškim megdanima u Minhenu, Atini, odnosno u Zagrebu.

I sam trener Zvzede, Duško Ivanović, svestan je da po izlasku Kampaca iz igre, na početku poslednje doenice, njeogve alternacije nisu našle za shodno da barem mirno privedu meč kraju.

– Izuzimajući poslednju četvrtinu, odigrali smo dosta korektan meč, pogotovo u odbrani. Imali smo tranziciju, nismo dozvoljavali lake koševe, imali kontrolu – istakao je Ivanović, akcentujući, potom, izdanje njegovih pulena u prelomnom periodu utakmice.

– Onda u poslednjoj četvrtini, najviše zato što pojedini igrači nisu iskoristili svoju šansu, ušli smo u probleme, ali na kraju smo zasluženo pobedili.

Zvzeda je meč odigrala bez Branka Lazića, Nemanje Nedovića, ali i Bena Bentila zbog lakše povrede.

Na poraženoj strani, Marko Barać, trener Mege, ukazao je na propuste u odbrani, odnosno poene Zvezde nakon izgubljenih lopti njegovih pulena.

– Očigledno je da nismo na pravi način, pre svega energetski, ušli u utakmicu. Prvih nekoliko naših promašaja bilo je lako pokupljeno od strane Crvene zvezde, što je nedopustivo kada se igra protiv ovakvog rivala. Oni su uspeli u onom po čemu su najbolji u ligi, a to su poeni nakon izgubljenih lopti protivnika. Daju dosta lakih poena, posebno nakon što nismo uspeli da uspostavimo našu igru, pa se otišlo na poluvreme sa velikom razlikom. Od igrača sam tražio drugačiji pristup u nastavku, to su i uradili.

Naglasio je mladi sturčnjak i da je došlo do emotivnog pražnejnja kod njegovih igrača posle niza abaligaških poeba u poslednje vreme.

– Postoje objektivni razlozi zašto je prvo poluvreme bilo takvo kakvo jeste, imamo određenih kadrovskih problema. Aleksa Uskoković je imao intervenciju, želim mu brz oporavak. Ostali su nakon emotivnog pražnjenja posle niza pobeda osetili određene zdravstvene probleme, mnogo ih je bilo van trenažnog procesa. Probali smo da se spremimo na najbolji način, nismo imali kvorum da se dobro spremimo. Ne želim ovo ništa da umanjim pobedu Zvezde – naveo je Barać, čestitavši juniorima Mege na pobedi u finalu kvalifikacionog Evroliginog turnira, protiv Crvene zvezde.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari