Dva dnevna meča otvorila vanredno kolo fudbalske Superlige Srbije 1Foto: Starsport

Četrnaesto kolo srpske fudbalske Superlige, u vanrednom terminu sredinom nedelje, otvorile su dve golgeterski sadržajne dnevne utakmice na neutralnim terenima u Surdulici i Kuli.

Na jugu zemlje nastavljen je hod po mukama novajlije u domaćoj eliti, pa je vranjski Dinamo posle ubedljivog poraza od zahuktalog Proletera – 2:4 (1:1) ostao zakucan za dno tabele sa svega sedam bodova, dok je ovogodišnji učesnik kvalifikacija za Ligu Evrope – subotički Spartak protiv Zemuna – 2:2 (2:0) upropastio priliku da završi niz od šest mečeva bez pobede.

Proleter je vrlo brzo stavio do znanja da je došao po sva tri boda u iznajmljenoj kući „fenjeraša“, čiji je trener Dragan Antić zbog kritike suđenja i suspenzije od strane Saveza bio sprečen da vodi svoj tim. Bio je tek 4. minut kada su gosti iz Novog Sada došli u vođstvo, tako što je Stefan Čolović iskoristio dobijeni penal.

Posle izjednačenja u režiji Željka Dimitrova (13), isti vezista vratio je prednost u drugom poluvremenu (71) i to ponovo sa bele tačke. Tada je na scenu stupio još jedan dvostruki strelac. U 84. i 89. minutu Milan Mirosavljev je overio peti vezani trijumf Proletera, pa je novi pogodak Dimitrova (90) bio samo počasni „plotun“.

Uzbudljivo je bilo i u Kuli, s tim što je posle prvog dela utakmice izgledalo da će nominalni domaćin iz Subotice konačno zaustaviti svoj rezultatski sunovrat. Imenjaci Stefan Milošević i Denković na vreme su zatresli mreže Beograđana, u 26. i 40. minutu, ali to nije bilo dovoljno za ceo „plen“. Zemun nije hteo da se preda i opet zaređa sa greškama u koracima, kao pre vikend pobede nad Voždovcem, nego je uzvratio u nastavku susreta. Igrač sredine terena iz Namibije Hendrik Somaeb prvo je prepolovio razliku (55), pa izborio konačni egal (72).

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari