Dvostruki aršini Australije: Nevakcinisani Novak u pritvoru, a kovid zaražena kriketašica nastupila u finalu Komonvelt igara 1Foto: Beta/AP/Xinhua/Hu Jingchen

Australija se neljudski ponela prema Novaku Đokoviću pred poslednji Australijan open; zaigrala je tada na političku kartu jeftinog populizma, a da ideja nije bila isključivo potkrepljena zdravstvenim razlozima u borbi sa korona virusom pokazuje i poslednji primer njihove kriket reprezentativke koja je nastupila u finalu Komonvelt igara zaražena koronom.

Naime, australijskoj reprezentativki Taliji Mekgrat, jednoj od najboljih igračica tima, uoči finala je dijagnostikovana korona.

Iako je trebalo da bude momentalno izolovana i u karantinu, njoj je dozvoljeno da nastupi u finalu protiv Indije. Dok je sedela na klupi morala je da nosi masku i bude udaljenija od ostatka ekipe, međutim u igri je nastupala bez maske kao i sve njene saigračice.

Da stvar bude apsurdnija, upravo je jedan njen potez bio među presudnijima da Australija slavi u finalu. Hvatanje Mekgratove ispostavilo se ključnim u konačnom trijumfu Australije.

Vođena emocijama, Talija nije vodila računa o činjenici da je zaražena korona virusom, naprotiv. Odmah posle saznanja da su osvojile zlato, otišla je u zagrljaj ostalih koleginica iz reprezentacije, slaveći trijumf bez maske na licu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari