Dvostruki brejk Pelikana 1

NJu Orleans Pelikans za sada su najprijatnije iznenađenje ovogodišnjeg NBA plej-ofa jer su i u drugoj utakmici u gostima savladali Portland (111:102) i sa duplim brejkom iščekuju dve utakmice na svom parketu gde bi mogli i ekspresno da izbore polufinale gde će ih verovatno čekati Golden Stejt.

DŽru Holidej je ostvario rekord karijere u plej-ofu sa 33 poena, Entoni Dejvis ga je pratio sa 22 uz 13 skokova, a odličan je bio i Ražon Rondo sa 16 poena, deset skokova i devet asistencija. Portland je potpuno podbacio u šutu spolja, bilo je mnogo „ispucavanja“. Najefikasniji je bio Si DŽej Mekalum sa 22 poena (9/21 iz igre), 17 je dodao Demijen Lilard (1/7 trojke), dok je Jusuf Nurkić ubacio 13 (5/12) uz samo tri skoka.

Ove sezone već nekoliko puta prežaljeni Boston je i u drugom meču, sa mnogo manje neizvesnosti i relativno ubedljivo savladao Milvoki (120:106) i putuje u Viskonsin sa prednošću od 2:0. Tim koji je baziran na dve velike zvezde, ostao je bez Gordona Hejvorda već u prvom meču sezone, a nedavno i bez Kajrija Irvinga, timskom igrom i velikom energijom uspeo je zasad da nadoknadi „nenadoknadivo“.

„LJudi nas otpisuju cele godine, a mi ćemo samo nastaviti da ih uveravamo da greše. Eto, to ćemo da radimo“, rekao je DŽejlen Braun, koji je sa 30 poena (5/12 za tri) postavio lični rekord u plej-ofu, a imao je i pet skokova. Teri Rozije je dao 23 uz osam asistencija, 18 je ubacio Markus Moris, dok je 16 dodao Al Horford uz pet skokova i četiri proigravanja. Najbolji u Milvokiju koji je bio i u minusu od 20 poena kao i obično bio je Adetokumbo sa 30 poena, devet skokova i osam asistencija, Midlton je dao 25 poena, dok su po 12 postigli Henson i Bledso.

Toronto nastavlja da potvrđuje da prvo mesto na Istoku nije bilo ni najmanje slučajno, drugu utakmicu protiv Vašingtona „dobili“ su već furiozne prve četvrtine (44:27), da bi do kraja odigrali rutinski i u D.C. putuju potpuno rasterećeni (130:119). Demar Derozan je izdominirao sa 37 poena, Jonas Valančunas je dao 19 uz 14 skokova, Si DŽej Majls 18, dok je Kajl Lauri dodao 13, uz 12 asistencija i sedam skokova.

Vizardsima nije pomogla dobra partija DŽona Vola sa 29 poena i devet asistencija, 20 je dodao Majk Skot, potpuno je podbacio Bredli Bil koji je iz igre šutirao (3/11).

 

Povećane plate u Razvojnoj ligi

NBA liga će od naredne sezone za čak 35 odsto povećati plate igračima u njihovoj razvojnoj ligi. Igrači će sada zarađivati 7.000 dolara mesečno, odnosno 35.000 dolara godišnje za celu petomesečnu sezonu, u odnosu na ovogodišnjih 26.000. Svi će moći i da zarade bonuse u vrednosti do 50.000 dolara, koji će biti aktivirani kada igrač ode na trening kamp neke NBA ekipe i kasnije nastupi za njihovu filijalu u G ligi. Od naredne sezone samo Denver, NJu Orleans i Portland neće imati svoje filijale, jer će Kepital Siti Go-Go biti ekspozitura Vašingtona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari