Džanan Musa o Vujoševiću: Neverovatan znalac, jurio sam brijač u šest ujutro 1foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto©

Osim što je vrhunski košarkaški stručnjak, Duško Vujošević je u javnosti prepoznat i kao neko ko je imao specifične metode rada, naročito sa mlađim igračima. Džanan Musa, novi košarkaš Real Madrida, prisetio se nekih detalja u radu sa nekadašnjim selektorom Bosne i Hercegovine.

Umeo je tokom trenerske karijere Vujošević da originalnim metodama rada konstantno igrače drži u stanju budnosti i mentalne napregnutosti. Bilo je i onih koji su teško podnosili njegove drilove, koji su ponekad izgledali i kao ekstremni.

Džanan Musa nije dugo sarađivao sa Vujoševićem, ali o njegovom trenerskom znanju ima visoko mišljenje.

„To je znalac koji je neverovatan. O njemu se knjiga može napisati. Svi znamo šta je sve napravio, takvi sistemi rada, čitanje knjiga“, u hvalospevima je Musa pričao o Vujoševiću, a prenosi Sportsport.ba.

Imao je prošlosezonski MVP Endesa lige zanimljiva iskustva sa Vujoševićem i van terena.

“ Bilo je to veče, ponoć… fizioterapeut Amer iz reprezentacije mi kuca na vrata. Spavanje kod Duleta je najbitnije, ja otvaram i kao pravim se da spavam. Kaže da me Dule zove u sobu. Dolazim do sobe, ulazim i govorim ‘izvolite kouč’. On me gleda i pita me: Jesi li ti to neobrijan? Rekoh jesam. Kaže on. A imaš li brijač? Odgovaram da nemam. Eh kaže super. Sutra do 7 ujutro da si obrijan. Ali, kouč nemam brijač, a on govori da je upravo u tome stvar.“

Svestan situacije, Musa je sutra ujutro već u šest bio ispred jedinog kioska za koji je znao da sa radom počinje tako rano.

„Šta ću, odem od sobe do sobe, nema niko. Setim se da jedini kiosk radi na kraju grada od 6 ujutro. Ja sam u 6 ujutro stojao s novčanikom u ruci da uzmem taj jednokratni brijač. Došao sam na doručak sav izrezan, krv je kapljala po meni. To je bio Dule. Neverovatan je. On tebi traži da si toliko fokusiran i što moraš ‘poginuti’ da nađeš taj brijač“, otkrio je Musa anegdotu tokom rada sa Vujoševićem.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari