Džejms Harden na debiju za Bruklin postigao "tripl-dabl" protiv Orlanda 1Foto: EPA-EFE/JASON SZENES

DŽejms Harden je već počeo da se isplaćuje Bruklin Netsima, pošto je na debiju protiv Orlanda (122:115) imao „tripl-dabl“ učinak.

Brada je prvo veče u Bruklinu ubacio 32 poena, uz 14 asistencija, 12 skokova i četiri ukradene lopte.

U tandemu sa Kevinom Durentom zajednički su sakupili čak 74 poena i najavili da će biti pakleni tandem za najviše domete ove sezone. Durent je po broju poena bio najbolji pojedinac, pošto ih je sakupio čak 42, uz učinak od pet ubačenih trojki.

Uprkos odličnoj igri pomenute dvojice, treba istaći da domaćini nisu lako došli do pobede. Bruklin je vodio veći deo utakmice, ali sve do nekoliko poslednjih minuta nije uspevao da se rezultatski „odlepi“.

Međutim, upravo su tada poeni Durenta i Hardena, kojima nije zadrhtala ruka u odsudnom momentu, uspeli da uvedu ekipu u miran finiš. Orlandu nije značilo to što je Nikola Vučević imao sjajnu partiju sa 34 poena, 10 skokova i sedam asistencija.

Harden je posle odličnog debija najavio da će Netsi uskoro postati „aždaja“ za druge NBA ekipe.

– Što duže svi budemo zajedno na terenu, pre ćemo biti aždaje i počinju „strašni sati“ za sve.

U ovoj svlačionici ima mnogo talentovanih igrača raznih karakteristika… Ja sam košarkaš, uradiću sve što se od mene traži. Nisam sebičan, čak naprotiv, a pogledajte samo Kevina Durenta, on je elitni igrač. Može da poentira lako i ja to znam. Voleo bih da mu to dodatno olakšam, a i ne samo njemu nego i Kajriju i ostalim saigračima. Želim da sve deluje lako kao što je to bilo protiv Orlanda – istakao je Harden.

Uprkos nezaboravnom debiju Hardena, glavna vest u američkim medijima ipak je bila bolest novog igrača Indijane Kerisa Leverta kome je otkriven tumor na levom bubregu. Levert je proteklu nedelju obeležio takozvanim blokbaster trejdom između Bruklina, Hjustona, Klivlenda i Indijane, a upravo mu je transfer u Pejserse najverovatnije spasao život.

Tumorna masa na bubregu otkrivena mu je u detaljnom zdravstvenom pregledu koji je zbog trejda morao da prođe, pa je tako uznemirujuću vest, po tvrdnji lekara, saznao na vreme da mu se spasi ne samo život već i karijera. Levert je ove sezone prosečno beležio po 18,5 poena, uz šest asistencija i četiri skoka po meču.

 

Rezultati

San Antonio – Hjuston 103:91

Bruklin – Orlando 122:115

Toronto – Šarlot 116:113

Majami – Detroit 100:120

Memfis – Filadelfija 106:104

Portland – Atlanta 112:106

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari