Džoel Embid odlučio da će nastupati za reprezentaciju SAD na Olimpijskim igrama u Parizu 1Foto: EPA-EFE/CHRISTIAAN KOTZE

Košarkaš Filadelfije Džoel Embid igraće za reprezentaciju SAD na Olimpijskim igrama u Parizu 2024. godine, preneo je Asošiejted.

Embid je posle više od godinu dana razmišljanja izabrao da igra za selekciju SAD pre nego za Francusku i o tome obavestio izvršnog direktora Košarkaškog saveza SAD Grenta Hila.

Savez ne planira da saopšti sastav za Igre pre proleća, ali ako bude zdrav, Embid će gotovo sigurno imati mesto među 12 igrača, koje će predvoditi selektor Stiv Ker.

Do sada nije potvrđen nijedan igrač, ali su Stefen Kari, Kevin Durent, Lebron Džejms, Bem Adebajo, Devin Buker i mnogi NBA igrači izrazili želju da igraju u Parizu, gde će selekcija SAD pokušati da osvoji petu uzastopnu zlatnu medalju.

Embid je prošle godine dobrio američko državljansto, a mogao je da igra još za Francusku, čije takođe ima državljanstvo ili reprezentaciju njegove domovine Kameruna.

Embid je gotovo čitavu karijeru proveo u SAD, išao je u srednju školu na Floridi, igrao je koledž košarku u Kanzasu, a posle toga za Filadelfiju u NBA ligi.
U proseku je u karijeri postizao 27,2 poena po utakmici.

Na olimpijski turnir do sada su se plasirale SAD, domaćin Francuska, Nemačka, Srbija, Kanada, Australija, Japan i Južni Sudan.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari