Efes dao pravo bogatstvo za naslednika Vase Micića 1Foto: EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Posle pet odličnih sezona, Vasilije Micić odlučio je da karijeru nastavi u NBA ligi. Efes će pokušati da njegov odlazak nadomesti angažovanjem zanimljivog američkog plejemjekra.

Darijus Tompson je prošle sezone u dresu Baskonije pokazao da može biti nosilac igre i na evroligaškom nivou.

Isprofilisao se kao jedan od boljih plejmejkera, što je navelo upravu Efesa na potez da njegovim angažmanom pokušaju da nadomeste odlazak Vasilija Micića.

Srpski plej je nedavno potpisao trogodišnji ugovor sa Oklahoma Siti Tanderima i time završio petogodišnji mandat u Efesu tokom kojeg je dva puta osvojio Evroligu.

S obzirom na to da je Tompson bio pod ugovorom sa Baskonijom, Efes je Baskijcima isplaito 600.000 evra na ime obeštećenja. Istovremeno, sa Amerikancem je potpisao ugovor u formi 2+1 sezona, a po godini bi trebalo da prima znatno više od milion evra.

Efes je uloženi novac nadokadio transfer kompenzacijom koju je dobio od Oklahome Siti Tandera, s obzirom na to da je Micić imao još godinu dana saradnje sa istanbulskim velikanom.

Turski klub je prihodovao maksimalan iznos po tom parametru koji NBA klub može da isplati – 775.000 dolara.

Istovremeno, oslobodio se i ogromne Micićeve plate koja je po godini iznosila 3,5 miliona dolara.

Tompson je imao ponude i od Milana, Panatinaikosa, ali i Crvene zvezde. Prema saznanjima Danasa, Zvezda je Tompsonu nudula 2,5 miliona dolara za dve sezone.

Amerikanac je prošle sezone u Evroligi u proseku beležio 12,6 poena, 6,7 asistencija, 1,7 ukradenih i 3,2 skoka po utakmici.

Pre Baskonije, nastupao je za rusku Lokomotivu, italijanski Brindisi, dok je profesionalnu karijeru počeo u holandskom ZZ Leidenu.

Tokom koledž dana promenio je tri univerziteta (Tenesi, Virdžinija, Zapadni Kentaki).

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari